ÇANKAYA’NIN ÇOCUKLARI MEZUN OLUYOR

ÇANKAYA’NIN ÇOCUKLARI MEZUN OLUYOR

Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören minikler mezuniyet heyecanı yaşıyor. Yaklaşık 3 yıl boyunca kaliteli ve çağdaş bir okul öncesi eğitim alan 6 yaş grubu çocukları, ilkokula başlamak üzere yuvadan uçuyor.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenleri Umut, Deniz, Berkin Elvan ve Togan Özliyen Gündüz Bakımevlerinde eğitim alan miniklerin mezuniyet heyecanına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de ortak oldu.

Çankaya Belediyesi minik öğrencilerini mezun ediyor. Yaklaşık üç yıl boyunca Çankaya Belediyesi Gündüz Bakımevlerinde okul öncesi eğitimi alan çocuklar, hazırladıkları gösteriler eşliğinde mezuniyet coşkusu yaşadı. Çocukları aileleri ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya yalnız bırakmadı.
Yıl içinde öğrendiklerini ve geliştirdiklerini yeteneklerini sahnede büyük bir başarıyla sergileyen minikler izleyenlerden tam not aldı. Birlikte marşlar ve şarkılar söyleyen, halk oyunları ve dans gösterileri yapan çocuklar, okudukları şiirlerden başarıyla çaldıkları enstrümanlara kadar artık ilkokula gitmeye hazır olduklarını gösterdiler.

TAŞDELEN: “BU DİPLOMA ONLARA ŞANS GETİRECEK”
Etkinlikte konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Hizmet etmek için bu göreve talip olduk ve hizmet üretmek için çok çalışıyoruz. Ancak ifade etmek isterim ki, beni en çok heyecanlandıran ve mutlu eden projeler çocuklarımız için ürettiğimiz projeler. Kreş ve gündüz bakımevleri sadece çocuklar için değil annelerin istihdama ve sosyal hayata katılımı için de önemli. Ve Çankaya Belediyesi 11 kreşi, dört etüt merkeziyle Türkiye’de bu alanda en kaliteli ve yaygın hizmeti sunan yerel yönetim. Gurur kaynağımız kreşlerimize bu dönem 5 yeni kreş daha ekleyeceğiz. Bu hizmeti, kalitesi düşmeden sunmayı çok önemsiyoruz. Mustafa Kemal’in ışığında bilimsel eğitim vermeye, aydınlık yarınlar için pırıl pırıl çocuklar yetiştirmeye devam edeceğiz. Bugün burada birlikte mezun edeceğimiz çocuklarımızın ülkemizi parlak yarınlara taşıyacak gençler olacağına da inancım tam. Bu diploma onlara şans getirecek çünkü ilk diplomalarını Mustafa Kemal’in ilçesi Çankaya’dan alıyorlar ” dedi.

ANNE BABALAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Başkan Alper Taşdelen daha sonra sahneye çağrılan minik mezunların diplomalarını, ellerini tek tek öperek verdi. Öğrencilerden birinin Başkan Taşdelen’e sıkıca sarılıp kucağına adeta tırmanması Taşdelen dahil bütün salonu kahkahaya boğdu. Anne-babaların kimi zaman gözyaşlarını tutamadığı mezuniyet töreninin sonunda hep beraber keplerini havaya fırlatan küçük mezunlar, büyük alkış aldılar.