11 bin 77 bayan genç çiftçiye,30’ar bin TL hibe !..

Projenin; 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık,
2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği,
1.915 adedi de, meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi
ve aromatik bitki yetiştiriciliği için uygun görüldü.

11 bin 77 bayan genç çiftçiye,30’ar bin TL hibe !….

Haber:Halim UTLU

Ülkedeki genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında,14 bin 970 başvurunun, hibe desteği alması uygun görüldü.Gazi,şehit,engelli,kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı değerlendirmeler neticesinde,11 bin 77’si bayan ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere, 14 bin 970 genç çiftçi, hibe desteği alacak.

14 bin 970 projenin; 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği, 1.915 adedi de, meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği için uygun görüldü.

Başvuru projelerini, Komisyonlar değerlendirdi

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak programın sonuçlarının, il ve ilçe bazında belirlendiğini duyurdu. Bakan Çelik’in açıklamasına göre,Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında,397 bin genç çiftçi başvurusu, illerde vali yardımcısı başkanlığında oluşturulan Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildi.

Engelli,şehit, gazi, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde, 11 bin 77’si bayan ve 3 bin 893’ü erkek olmak üzere,14 bin 970 genç çiftçi, hibe almaya hak kazandı.

En çok başvuru,10 bin 500 adedle büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığa

Bu 14 bin 970 projenin; 10 bin 500 adedi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 2 bin 30 adedi arıcılık, 525 adedi kanatlı ve ipek böcekçiliği,1.915 adedi de meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında gerçekleşti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı il ve ilçe bazında oluşturulan asil-yedek listeler, dün itibariyle il müdürlüklerince öngörülen şekilde ve Bakanlık “gencciftci.tarim.gov.tr” adresinden duyuruldu.Hazırlanan listeler, 27 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında askıda kalacak.

Sisteme kayıt yaptırılması gerekli

İlk defa sistemi kullanacaksanız, öncelikle kayıt yaptırmanız gerekiyor.“gencciftci.tarim.gov.tr” web sitesinde,“Yeni

Çiftçi Kaydı” bağlantısına tıklayarak, Yeni Çiftçi Kaydı sayfasına ulaşabilirsiniz.TC kimlik numaranız ve şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.“gencciftci.tarim.gov.tr”web sitesine bilgilerinizi girerken,TC kimlik numaranız,adınız,

soyadınız,baba adınız ve nüfus kağıdı çilt numaranızın çok dikkatli yazılması gerekiyor.

Bilgiler Mernis üzerinden kontrol edileceği için, kimlik kartınızdaki bilgilerle birebir aynı olması önem arz ediyor.

Duyuru listesi sayfası

Sisteme giriş yaptığınızda karşınıza gelen ilk sayfa, Duyuru Listesi sayfasıdır. Bu sayfadan Genç Çiftçi Projesi kapsamında yayımlanan duyuruları takip edebilirsiniz.“Başvuru İşlemleri” menüsünden “Yeni Başvuru” bağlantısına tıklayarak başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.Böylece,sayfada yazılan başlıklar ve altındaki bilgilere göre,tüm işlemlerinizi yaparak,proje karşılığı hak ettiğiniz 30 bin TL’lik hibe işlemlerini tamamlamış olacaksınız.

Hibe sözleşmesi, 11-15 Temmuz’da imzalanacak

Asil listede isimleri bulunan genç çiftçiler ile il ve ilçe müdürlükleri arasında, 11-15 Temmuz 2016 tarihlerinde hibe

sözleşmesi imzalanacak.Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yürüttüğü çiftçi,üretici ve tarımsal firmalar ile şirketlere yönelik ekonomik yatırım projeleri ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun,IPART

projelerine verdiği hibe desteğinde, en az süre 5 yıl olarak uygulanırken,genç çiftçi projelerine verilen 30 bin liralık destek için,3 yıllık bir süre uygulaması oldukça dikkat çekti.

Kaynak miktarı 450 milyon

Diğer yandan genç çiftçi projelerini kapsayan hibe destek programı kapsamında kabul edilen bu projelere, 2016 yılı için toplam 450 milyon liralık bir kaynağın kullandırılması kararlaştırıldı.Önümüzdeki yıllarda da devam etmesi düşünülen proje için, bütçenin her yıl artırılarak devam ettirilmesi öngörüldü.

Genç çiftçilerin uygulayacağı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kanatlı ve ipek böcekçiliği, meyvecilik, seracılık, mantarcılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularındaki projeler, uygulamanın her aşamasında

Bakanlığın ilgili birimleri tarafından takip ve kontrol edilecek.