KREŞLERİN YENİ SAKİNLERİ KURAYLA BELİRLENDİ

KREŞLERİN YENİ SAKİNLERİ KURAYLA BELİRLENDİ

Çankaya Belediyesi, hizmet kalitesiyle yoğun başvuru aldığı kreşlerde bu sene uygulamaya koyduğu noter huzurunda kura çekimi sonucunda, kreşlerde eğitim alacak yeni sakinlerini belirledi.

Çankaya Belediyesi verdiği hizmetin kalitesi ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kreşlerde noter huzurunda kura çekimi yoluna gitti. Yerel yönetimler düzeyinde Türkiye’nin en büyük kreş hizmetini veren Çankaya Belediyesi, 11 kreşin kontenjanına göre daha fazla başvuru olan 5’inde yeni kayıtları kura çekimi ile belirledi.
Ankara 22. Noter Başkatibi Hüseyin Kızılgedik’in gözetiminde ve kreş başvurusu yapan ailelerin katılımıyla Belediye’nin Vedat Dalokay Kokteyl Salonu’nda gerçekleşen kura çekiminde, 297 çocuktan 161’i kura ile Çankaya Belediyesi’nin kreşlerinde eğitim almaya hak kazandı.

HEDEF 2 BİN ÇOCUĞU GELECEĞE HAZIRLAMAK
Çankaya Belediyesi’nin Barış, Dostluk, İlkadım, Rafet Genç, Sevgi ve Umut kreşlerinde kontenjan ve başvuru sayıları birbirini tuttuğu için kura çekimi yapılmazken Berkin Elvan, Bulut, Mutluluk, Togan Özliyen ve Deniz kreşlerinde 2012 ve 2013 doğumlu çocuklar için kura çekimi gerçekleştirildi.
Yoğun başvurular nedeniyle daha fazla çocuğa hizmet vermek için yeni kreşleri Çankayalıların hizmetine sunmaya hazırlanan Çankaya Belediyesi Ata, Zafertepe, Çamlıtepe, Yıldızevler ve Mutlukent mahallelerinde açacağı 5 yeni kreşle 2 binden fazla kapasiteye ulaşmayı hedefliyor.
Noter huzurunda yapılan kura çekimi sonucu kreşlere kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar kayıtlarını 20 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında yaptırabilecek.