KENTLEŞME YOLUNDA 174 GECEKONDU YIKILDI

KENTLEŞME YOLUNDA 174 GECEKONDU YIKILDI

Çankaya Belediyesi yılın ilk yarısında 7 farklı mahallede toplam 174 gecekonduyu yıktı, ilçenin muhtelif yerlerinde ise 98 yapıyı imara uygun hale getirildi.

İlçe genelinde var olan gecekonduları yıkan, kaçak yapılaşmaya izin vermeyen Çankaya Belediyesi, 2016 yılının ilk yarısında 174 gecekonduyu yıktı. Yıkımlar Metin Oktay, Dilekler, 50. Yıl, Kırkkonaklar, Birlik, Mimar Sinan ve Hilal Mahallelerinde gerçekleşti. Karşılıklı anlaşma ile gerçekleştirilen gecekondu yıkımlarında vatandaşların mağduriyet yaşamamasına özen gösterildi.
Yetkililer, sahipsiz ya da boş gecekonduların atık toplayıcıları ya da madde bağımlılara tarafından işgal edilmesi nedeniyle bölgelerde araştırmalarına rutin bir şekilde devam ediyor. Yetkililer ayrıca yıkılan gecekonduların kullanılabilir hale getirilmemesi için bölgede yapılaşma başlayana kadar molozların alınmadığı bilgisini paylaştı.
Gecekonduların yanı sıra imarlı bölgelerde gerçekleştirilen kaçak yapılaşmanın da önüne geçmeye çalışan Çankaya Belediyesi, bu bölgelerde 98 yapıyı imara uygun hale getirdi.