Keşmir’in işgali,”Kara gün” olarak anıldı….

Keşmir’in işgali,”Kara gün” olarak anıldı….

Haber:Halim UTLU

Pakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, işgal altındaki Keşmir halkına karşı yapılan zalimlikleri protesto etmek ve Keşmir halkıyla dayanışma duygularını ifade etmek için, 20.7.2016 tarihini “Kara gün” olarak andı. Tüm memurlar ve çalışanlar “siyah kol bantları” taktı.

Hindistan işgali altında olan Keşmir’de, son zamanlarda güvenlik güçleri tarafından şehit edilen Keşmirliler için büyükelçilikte Kuran okundu. Keşmir şehitleri,yaralıların çabuk iyileşmesi ve Keşmir halkının isteklerine uygun olarak, Keşmir anlaşmazlığının barışçıl biçimde çözümlenmesi için özel dualar edildi.

Keşmir’deki insan kayıplarından derin endişe duyuluyor

Pakistan Büyükelçisi Sohail Mahmood, olayla ilgili yaptığı açıklamada “Kara Gün’ün” anılmasının önemine dikkat çekti, Pakistan Hükümetinin ve halkının işgal kuvvetleri tarafından aşırı güç kullanılmasından dolayı, Keşmir’deki insan kayıpları üzerindeki derin endişelerini ifade etti.

Bu çabaların yapılan mezalimi, uluslararası topluluğu uyarmak için gösterildiğini belirten Mahmood, dünya topluluğunun Keşmir sorununun adil, barışçıl ve kalıcı bir biçimde çözülmesindeki rolüne dikkat çekti.

Türkiye Hükümeti ve halkına, Keşmir meselesindeki kalıcı destekleri için de teşekkür eden Büyükelçi,Keşmir mücadelesinin azim ve kararlılıkla sürdürüleceğine bir kere daha vurgu yaptı.