“ALO 188”den vatandaşlara hizmet

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN “ALO 188” AMBULANS HİZMETİ; HAMİLE KADINLARI DOĞUM EVLERİNE, HASTALARI HASTANELERE, BÖBREK HASTALARINI DA DİYALİZMERKEZLERİNE ÜCRETSİZ TAŞIYOR

alo188.jpgBüyükşehir Belediyesi’nin, zor günlerinde Başkentlilere yardımcı olmak amacıyla 2003 yılında başlattığı “Alo 188” ambulans hizmeti, vatandaşların imdadına koşmaya devam ediyor.

“Alo 188”, bu yılın ilk 9 ayında, Ankara’nın tüm ilçelerinden toplam 37 bin 722 anne adayı, yatalak hasta ve diyaliz hastasını, hastaneler ve diyaliz merkezlerine, tedavi sonrasında da evlerine taşıdı. Bu hastaların 18 bin 777’ini, hamile kadın ve çoğu yatalak durumdaki hastalar oluşturdu. Alo 188, bu hastalara sunduğu hizmetle, özellikle başı sıkışan, dar gelirli ve sosyal güvencesi olamayan hamile kadınlar ve yatalak hastaların başvurabildikleri tek merkez oldu.

Merkezde hamile kadınların hiçbir ücret ödemeden, ebe eşliğinde, gerekli teknik donanıma sahip ambulanslarla hastaneye yetiştirilmesi sağlanırken, doğum sonrasında da bebekleriyle birlikte huzur içinde evlerine dönmeleri temin ediliyor.

24 saat hizmet veren “Alo 188” ambulans hizmeti kapsamında, yatalak durumdaki hastalar da sağlık elemanı eşliğinde hastaneye götürülüyor ve sonra tekrar evlerine bırakılıyor.

-19 BİN KİŞİ, DİYALİZ MERKEZİNE TAŞINDI

Sürekli diyalize girmek zorunda olan böbrek hastalarına da hizmet veren Alo 188, yılın ilk dokuz ayında yaklaşık 19 bin böbrek hastasını, diyaliz merkezlerine ve diyaliz sonrasında da tekrar evlerine taşıdı.

Büyükşehir Belediyesi, diyaliz hastalarına sağladığı ayrıcalık ve konforu, geniş iç dizaynlı ve özel klima sistemli 5 özel araçla sürdürüyor.

Ambulans hizmeti kapsamında, “Alo 188”i arayan diyaliz hastalarının talepleri, oturdukları semt, tedavi gördükleri diyaliz merkezleri ve tedavi günleri değerlendirilerek özel bir program yapılıyor. Diyaliz hastaları, program çerçevesinde evlerinden alınıp diyaliz merkezlerine, diyalizden sonra da evlerine rahat ve sorunları halledilmiş olarak dönmeleri sağlanıyor.

“Alo 188”, böylelikle Ankara’nın tüm ilçelerinden toplam 37 bin 722 hamile, yatalak hasta ve diyaliz hastasına ambulans hizmeti vermiş oldu.

[İleri >>]