EGE’NİN İKİ YAKASI BU KEZ PİYANONUN TUŞLARINDA BİRLEŞTİ

EGE’NİN İKİ YAKASI BU KEZ PİYANONUN TUŞLARINDA BİRLEŞTİ

Piyano’nun ödüllü genç yıldızı Iraz Yıldız, bu kez bizleri Ege Denizi’nin diğer yakasına götürüyor. Yunanistan’ın en önemli piyanistlerinden Andreas Boutsikakis ile Mikis Theodorakis’in ‘Andrico’s Ballad’ şarkısını dijital ortamda düet yaparak icra eden Iraz Yıldız piyanonun büyülü tınılarını evlerimize taşıyor.

Kariyerinde Maria Farandouri, Georges Moustaki, Antonis Kalogiannis ve Peny Xenaki gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşan, Mikis Theodorakis’in eselerinden oluşan “Piano Revolution” albüm turnesi ile Türkiye’de de konserler veren Boutsikakis ile Iraz Yıldız’ın seslendirdiği ‘Andrico’s Ballad’ eserini @irazyildizpiano IGTV üzerinden üzerinden ve Iraz Yıldız Youtube hesabından da izleyebilirsiniz.



Andreas Boutsikakis Hakkında


Giritli bir aileden gelen Andreas Boutsikakis Yunanistan’ın Veria şehrinde doğdu. İlk piyano derslerini orduda bando şefliği yapan babasından aldı. Babasının değişen görev yerleri nedeniyle sık sık öğretmen ve okul değiştirmek zorunda kalan Boutsikakis, on yedi yaşında Atina’ya taşındı. Piyano ve müzik kuramı eğitimini de burada tamamladı. Öğrenciliği sırasında çalıştığı gece kulüplerinde yeteneğinin ünü yayılmaya başladı. Daha sonra Manolis Mikelis ile modern armoni ve orkestrasyon eğitimi gördü.

1993 yılında John Modenos iş birliği ile “Köklerimiz” başlıklı bir CD piyasaya çıkardı. Aynı yıl Atina İllisia Tiyatrosu’nda “Maximli Kadın” ve “Yaşlı Kadını Ziyaret” isimli iki oyunda Giorgos Chatzinasios’a piyanoda eşlik etti.

Zamanın Yunan Başbakanı Konstantinos Mitsotakis tarafından İsviçre’nin Davos şehrinde yapılan Dünya Ticaret ve Sanayi Forum’unda çalmak üzere davet edildi.

Boutsikakis, 1995 yılından itibaren Yunan televizyonunda konuklara pop orkestra ve piyano ile eşlik ettiği “The Way We Like It” isimli programla ünlü oldu. Yunanlı şarkıcı Antonis Kalogiannis’in kendisini himayesine alması ile yaşamında yeni bir sayfa açıldı. Şarkıcı ile Türkiye ve Londra’da konserler verdi. Kalogiannis’in sahnede 40 yılının kutlandığı Atina’da yapılan konserde Maria Farandouri, Georges Moustaki and Peny Xenaki gibi isimlerle sahneyi paylaştı.

2007’de Mikis Theodorakis’in teşvik etmesi üzerine Theodorakis’in en tanınan ve sevilen 16 şarkısının solo piyano uyarlamalarını kapsayan “Piano Revolution” başlıklı bir CD kaydetti. CD’nin tanıtımı için Yunanistan, Avusturya ve Kanada’da birçok konser veren, televizyon ve radyo programlarına katılan Boutsikakis aynı zamanda Pan-Hellen Müzik Derneği ve UNESCO Sanat, Bilim ve Teknoloji derneğinin üyesidir.