Yürüyen kütüphaneler mahalle mahalle gezecek

“Eskiyi Değerlendir Yeniyi Şenlendir” projesiyle, Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi öğrenciler,
belediyeye ait atıl durumdaki 3 otobüsü, yürüyen kütüphaneye dönüştürmek için kolları sıvadı. Otobüsler arasında daha önce cenaze hizmetleri için seyyar gasilhane olarak kullanılan otobüs de bulunuyor.
Kahramankazan Belediyesi Gençlik Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren lise komisyonundaki öğrenciler “Eskiyi Değerlendir Yeniyi Şenlendir” projesiyle, Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma başlattı. Öğrenciler, belediyeye ait kullanılmayan üç otobüsü yürüyen kütüphaneye dönüştürerek Kahramankazan’daki mahalleleri gezecek.
Üç otobüs kütüphane olacak
Üç otobüsü kütüphane olarak düzenleme çalışmaları için inceleyen ve proje hazırlayan gençler, işe belediye tarafından geçmişte köylerdeki cenaze hizmetlerinde seyyar gasilhane olarak kullanılan, şimdi ise atıl durumda bulunan otobüsten başladı. Belediye ekiplerinin de destek verdiği öğrenciler, gezici kütüphaneleri en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyor
Kahramankazan’ı gençler ve çocuklar başta olmak üzere, toplumun tüm kesimleriyle birlikte yönettiklerini ifade eden Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk”Gençlik meclisi üyesi öğrencilerimizden, atıl durumdaki otobüsleri kütüphaneye çevirme fikri geldiğinde çok etkilendim. Hemen birlikte bir toplantı yaparak bu işi nasıl gerçekleştirebileceğimizi masaya yatırdık ve çalışmalara başladık.” dedi.
Yürüyen kütüphaneler mahalle mahalle gezecekAtıl durumdaki otobüsler yürüyen kütüphane olacak (10)
Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla fark yaratan Kahramankazan Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçirme faaliyetlerine, gençlerle başladı. Başkan Ertürk,”Kitap okumanın eksikliğine değinen genç kardeşlerimiz, ‘eski bir aracı neden kütüphaneye çevirmeyelim’ dediler. Belediye bünyesinde geçmişte kullanılan, şimdi ise atıl olan eski otobüsleri proje için verdik. Eskiden bazı köylerimizde gasilhane yoktu. Belediye olarak bir otobüsü gasilhane haline getirmiştik köyleri geziyordu. ” şeklindeki açıklamasını özetle şöyle noktaladı;
“Köylerimize yaptığımız yatırımlarla artık her köyümüzde gasilhanemiz bulunuyor. Otobüste atıl durumdaydı. İç mimarımızla birlikte içini tasarladılar ve teknik personelimiz de kendilerine destek veriyor. İçerisine güzel ve geniş kullanımlı bir kütüphane yapacaklar. Kahramankazan’ın mahallelerini dolaşacak, ihtiyaç halinde çevre ilçelere de gidebilecek.Yürüyen kütüphaneler mahalle mahalle gezecek. ” (Halim Utlu)