”Geri adım atmayacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nda 3731 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Trump ve Putin ile yaptığı görüşmelere de değinen Erdoğan, ”Biz buralardan artık geri adım atamayız’ dedik” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Bağcılar 6. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’dan aldıkları güç ve ilhamla hem şehri hem de Türkiye’yi geliştirip, büyütüp, güçlendirdiklerini söyledi.
Türkiye ilerledikçe, güçlendikçe, kendi kararlarını alıp, kendi imkanlarıyla uygulamaya koydukça, rahatsızlık açıklamaları, endişe beyanları, hatta ufak çaplı da olsa politika değişikliği sinyallerinin gelmeye başladığını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Dikkat ederseniz, Türkiye’nin Afrin Operasyonu’ndan ve Afrin şehir merkezine girmesinden rahatsız olanlar, bölgemizdeki insanlık dışı görüntüler karşısında derin bir sessizliğe gömülmüşlerdir. Doğu Guta’da binlerce sivil ağır silahlarla katledilirken, bunlar hiç rahatsız olmadılar. İdlib’te bir okulun öğrencilerinin, hem de savaş uçaklarıyla katledilmesinden bunlar hiç endişe duymadılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün itibarıyla Afrin’deki mücadelenin kararlı şekilde devam ettiğini anlatarak, şunları dile getirdi:
“Afrin’de iş bitmeyecek. Afrin’in devamı var. İdlib var, Münbiç var, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesiyle bunun bütünleşmesi var. Zira bütün mesele oradaki mağdur, mazlum kardeşlerimizi bir an önce yerlerine kavuşturmak” dedi.
Kongre için salona gelirken Zeytin Dalı Operasyonu’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısını sorduğunu ifade eden Erdoğan, “Aldığım rakam şu; 3731 terörist etkisiz hale getirildi.