Enis Berberoğlu tahliye edildi

Yargıtay ın verdiği bir kararla ,CHP’nin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu Maltepe cezaevinden tahliye oldu. Berberoğlu, “Bir gazete haberi yüzünden 16 ay hapis yattım. 16 ay boyunca bir tek mahkum ile karşılaşmadan. Tecrit hayatı yaşadım. Maltepe Cezaevi’ne de huzurunuzda teşekkür ederim. Gerçekten devlet ciddiyeti ve mesafesinde davrandılar bana” dedi. ‘Onunla akşam kucaklaşacağız’ diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde Enis Berberoğlu ile buluştu ve kucaklaştı. Yargıtay, Berberoğlu’nun Can Dündar’a MİT tırları görüntülerini verdiği gerekçesiyle 5 yıl 10 aylık hapis cezasını onamış, vekilliği boyunca cezasının durdurulması kararını vermişti.
”MUHALEFET MİLLETVEKİLİYSEN BAŞINA HERŞEY GELEBİLİR ”
Enis Berberoğlu, Maltepe Cezaevi’nden saat 19.15 sıralarında çıktı. Berberoğlu’nu CHP milletvekili Sera Kadıgil, CHP Meclis üyeleri ile çok sayıda partili karşıladı. Cezaevi çıkışında konuşan Berberoğlu, “CHP milletvekili olarak Maltepe Cezaevi’ne girdim, yine CHP milletvekili olarak çıkıyorum. Takdir edersiniz ki 16 aylık süreç üzerinde düşünülecek, Türkiye’nin karar vermesini gerektirecek bir süreç. Birkaç gün aileme, partime bir danışayım, beni mazur görün, ilginize çok teşekkürler. 16 aydır tecritteyim, az konuşuyorum” diye konuştu. Bir gazetecinin, “Bugün tahliye bekliyor muydunuz?’ sorusuna Berberoğlu, “mahkûm her zaman bekler ama olmuyor işte” yanıtını verdi.
TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Berberoğlu daha sonra cezaevi yanındaki çay bahçesine giderek bir süre burada dinlendi. Yakasına taktığı CHP rozetini göstererek, “Bununla cezaevine girdim, bununla çıktım” dedi. Gazetecilerle sohbet eden Berberoğlu, “Bu sabah mahkûm uyandım, akşam serbest kaldım. İnsanın başına ne geleceği belli olmaz, muhalefet milletvekiliysen her şey mümkün” diye konuştu.

Berberoğlu, tahliye kararını da televizyonda alt yazıdan gördüğünü söyleyerek, “Bir gazete haberi yüzünden 16 ay hapis yattım. 16 ay boyunca bir tek mahkûm ile karşılaşmadan tecrit hayatı yaşadım. Maltepe Cezaevi’ne de teşekkür ederim. Gerçekten devlet ciddiyeti ve devlet mesafesinde davrandılar bana. Bundan sonra siyaseten hayat bizi nereye götürürse başımın üzerinde yeri var” değerlendirmesini yaptı.