83 yaşındaki adamı FETÖ ile dolandırdılar

İzmit’te kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar “Adınız FETÖ’ye karıştı” diye kandırdıkları 83 yaşındaki M.Y.’nin 306 bin lirasını aldı.

Şüpheliler kamera takibiyle yakalandı.
10 Ekim’de, İzmit’te M.Y.’yi telefonla sahte polis ve savcılar, “Adınız FETÖ terör örgütü olaylarına karıştı. Soruşturma kapsamında yapacağımız çalışmalar için para vermeniz gerekiyor” diyerek yaşlı adamdan para talep etti. Kendisine verilen hesap numaralarına farklı günlerde ve farklı miktarlarda para yatıran M.Y., haber beklemeye başladı.

Dolandırıcılar bir kez daha arayıp, “Eviniz dinleniyor, böcek araması yapacağız. Ekipler evinize geliyor, evde bulunan bütün para ve altınları poşete koyup, evinizin önüne bırakın. Biz teslim alacağız” dedi. M.Y., bu talimatı da yerine getirdi.

Dolandırıcıların poşeti de almasından sonra eve gelen M.Y.’nin oğlu, babasının hareketlerinden şüphelenip polise haber verdi. Polis dolandırıcıların kullandığı kiralık otomobili tespit ederek beş kişiyi gözaltına aldı. Şebekenin altıncı üyesinin de başka bir telefon dolandırıcılığı nedeniyle cezaevine girdiği tespit edildi.

Şebeke üyelerinin yaşları 22 ile 27 arasında değişiyor.

Çetenin aldığı paralarla ilgili bilgi yok.