Derbide gol düellosu: 3-3

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, Fenerbahçe ile sahasında oynadığı maçta ilk yarıyı 3-0 önde kapatmasına rağmen ikinci yarıda yediği gollerle sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılarak taraftarlarını kahretti.
Maça fırtına gibi başlayan ve 18. dakikada 2-0 öne geçen siyah-beyazlı takım, 45+2. dakikada bir gol daha bularak soyunma odasına 3-0 önde gitti.

Beşiktaş, ikinci yarıda adeta durdu.Herkes 2. yarıda farkın açılmasını beklerken sarı lacivertiler Ersun Yanal ın yaptığı 2 değişiklikle maçı çevirmeyi başardılar ve 3-0 mağlubiyetten 3-3 beraberliğe ulaştılar.

Ersun Yanal ın hamleleri karşısında seyirci kalan Şenol Güneş ‘in siyah-beyazlı ekibi, üst üste kalesinde golleri gördü ve skorun 3-3 beraberliğe gelmesine engel olamadı.

Beşiktaş, böylece sahadan beraberlikle ayrılarak kritik puan kaybı yaşadı.

Süper Lig’de puanını 40’a yükselten siyah-beyazlı ekip, lider Medipol Başakşehir’in 11, ikinci Galatasaray’ın ise 5 puan gerisine düştü.

Seri üç maçta kaldı

Derbi maçtan berabere ayrılan Beşiktaş’ın üç maçlık galibiyet serisi de sonlandı.

Antalyaspor, Bursaspor ve Evkur Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek Süper Lig’de bu sezon ilk kez üst üste 3 karşılaşma kazanan siyah-beyazlılar, sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldı.

Üç derbi maçta 5 puan

Beşiktaş, bu sezon oynadığı 3 derbi maçta 5 puan topladı.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan ve Galatasaray’ı 1-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıdaki ilk derbi mücadelesini 3-3 beraberlikle tamamladı.