AKP ve MHP SEÇİMİN İPTALİNİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

MHP Başkanlık Divanı, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararının ardından toplandı. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Kararın her türlü tartışmaya son vermesi memnuniyet verici” denildi.
MHP Başkanlık Divanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenme kararını değerlendirdi.

Toplantıda, YSK tarafından alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenileme kararı her yönüyle değerlendirildi.
ÇELİK:MESELE AKP NİN KORUNMASI DEĞİLDİR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenme kararına ilişkin açıklama yaptı. “Usulsüzlüklere göz yummadığımız için bizi hedef alıyorlar.” diyen Çelik, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız MYK’de birimlere talimatını vermiştir. Hangi birim İstanbul seçimleriyle ilgili olarak ne yapacağının talimatını almıştır ve çalışmaya başlamıştır.” ifadelerini kullandı.
Çelik, “Bu mesele AK Parti ya da başka bir partinin çıkarının korunmasıyla ilgili bir mesele değildir. Bu mesele, demokrasinin yegane kaybetmeyeni olan, demokraside her halükarda kazanan vatandaşımızın oyunun net bir şekilde ortaya çıkması meselesidir.” diye konuştu.