Ekrandaki yenilginin suçlusu bulundu:Küçükkaya

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya’nın programdan önce yaptığı yüz yüze görüşme ile ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erkem İmamoğlu ile moderatör İsmail Küçükkaya’nın ortak yayından önce buluşmasının açık bir eşitsizlik olduğunu belirterek, “Eşitsizliğin ötesinde de burada bir gayrimeşru durum vardır. Ben Ekrem İmamoğlu’na, rakibime buradan sesleniyorum: Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyu ile paylaşmadınız? Yayın öncesi yaptığınız bu görüşmeyi neden gizlediniz? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum.” dedi.
İMAMOĞLU:BAŞARILI OLAMAYAN YARAMAZ ÇOCUK TAVRI
TRT’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya ile bir otelde gerçekleştirdiği görüşmenin detaylarını anlattı. İmamoğlu kendi moderatör adayının da aslında Didem Arslan Yılmaz olduğunu ancak Yıldırım ve ekibinin bunu kabul etmediğini belirtti.

Tarihi ortak yayın öncesinde İsmail Küçükkaya’nın kendisini otelde ziyaret ettiğini anlatan Ekrem İmamoğlu, “Müsamerede başarılı olamayanların yaramaz çocuk tavrıyla bu süreci analiz etmesine ben gülüyorum” dedi.

KÜÇÜKKAYA:YAYIN ÖNCESİ 2 ADAY İLE DE GÖRÜŞTÜM
Tarihi ortak yayının moderatörü İsmail Küçükkaya hakkındaki iddialara FOX Ana Haber’de yanıt verdi.

Küçükkaya, “Ağır bir sorumluluk üstlendim. Kılı kırk yararak düzenledik her şeyi. Benim adaylarla görüşmem iki taraf tarafından görev olarak verildi. İki tarafla da görüştüm. Yıldırım’ın danışmanıyla konuştum. Yemek yedim. Orada konuştuk. Format, usul… Sorular yok orada. Yıldırım’ın danışmanıyla telefonda görüştüm. Yıldırım ile bugüne kadar 5 yayın yaptım hepsinde onunla görüştüm. Ben 31 Mart’ı sorarım, 6 Mayıs YSK kararını sorarım, 23 Haziran’a gidilirken ki süreci sorarım dedim bir çerçeve çizdim” dedi.

“BİRAZ ÖNCE YILDIRIM’I ARADIM”

Küçükkaya, “Biraz önce Yıldırım’ı aradım. Programa ilişkin bir itirazınız var mı dedim. Konu o değil dedi. Sen dedi bana onunla yüz yüze konuştuğunu söylemedin. Ben moderatörüm bana güvendiniz dedim. Sen diyor onunla baş başa görüştün benimle görüşmedin. Bana iki genel başkan yardımcısı şunu dediler, soru sayısı, usul, soru başına süre ve format. Siz dedim bunları bilmiyormuydunuz. Ben zaten sizin danışmanızla görüşüp bunları konuşmuşum.

Orada size bir tuzak kuruldu mu yok. Bu sabah Uğur Dündar bile şunu yazdı; İsmail son derece zor bir yayın öncesi iki tarafla görüşmek gayet normal” ifadelerini kullandı.