İşte AKP’nin hedefindeki :2 KADIN

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde yıldızı parlayan ve siyaseten zirveye oturan 2 kadın politikacı şimdi AKP nin hedefi oldu.İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun siyasi kariyerlerini bitirmek için harekete geçtiler.
Meral Akşener’i FETÖ üyesi olmakla suçlayan AKP liler Canan Kaftancıoğlu nunda terör örgütü uyeliğinden yargılanması için girişimlerde bulunarak 6 yıl öncesi bir olaya istinaden dosyasının yeniden açılmasını sağladılar.

3 YILDIR RAFTA OLAN AKŞENER DOSYASI YENİDEN İNDİRİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, 2016 yılında Genel Başkan Meral Akşener hakkında, siyasi saliklerle önünü kesmek için FETÖ/PDY örgütüyle irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını, 3 yıldır rafta olan dosyanın şimdi yeniden indirildiğini söyledi. Dosya ile ilgili gizlilik kararı alındığını belirten Seymen, kararın kaldırılarak soruşturmanın şeffaf yürütülmesini talep ettiklerini kaydetti.
Seymen, ciddi bir belge ve delile dayanmadığını ileri sürdüğü soruşturmadan haberleri olduğunu ancak hukuka duydukları saygı ve güven kapsamında açıklama yapmadıklarını, ayrıca soruşturmanın takipsizlik kararı ile sonuçlandığı kanaatiyle bir araştırma içine girmediklerini vurguladı.

“GİZLİLİK KARARI ALINARAK SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEYE DEVAM EDİYOR”

Seymen, hem 24 Haziran hem 31 Mart hem de 23 Haziran seçimlerinde partilerinin elde ettiği başarının birilerini rahatsız ettiğini, bu yüzden 3 yıldır rafta tutulan soruşturma dosyasının Mayıs ayında raftan indirildiğini söyledi. Seymen, hem dosyanın raftan indirilmesi hem de dosya üzerinde ‘gizlilik’ kararı alındığından dün haberleri olduğunu ifade ederek, “Yani vekiller tarafından incelenemeyecek şekilde ‘gizlilik’ kararı alınarak, soruşturma yürütülmeye devam ediyor. Bugün dilekçe vererek gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettik. Su soruşturmanın Türk milletinin huzurunda açık ve şeffaf şekilde yürütülmesini talep ettik. Bugün saat 10.30’da dilekçemizi verdik ama şimdi arkadaşlarımız kontrol ettiler, henüz dosya savcılıktan mahkemeye intikal etmemiş”
CANAN KAFTANCIOĞLU DAVASI 18 TEMMUZ A ERTELENDİ

Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle bugün hakim karşısına çıktı. Kaftancıoğlu, davanın siyasi saiklerle açıldığını söyledi. Duruşma 18 Temmuz’a ertelendi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama”, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” , “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 4 yıldan 17 yıla kadar hapis istemiyle bugün hakim karşısına çıktı.
Kaftancıoğlu’na destek için milletvekilleri ve partililer, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Nedense siyasi davaların ve bazı davaların ısrarla 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesini de yakından takip ediyoruz” dedi.
Kaftancıoğlu, davanın siyasi saiklerle açıldığını söyledi. Reddi hakim talebine ilişkin karar verilmeden duruşmaya devam edildiği gerekçesiyle mahkeme salonunda tartışma çıktı. Duruşma 18 Temmuz’a ertelendi.