”İstanbul Emin Ellerde”

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘İstanbul’a kayyım atanacağı’na yorumlanan sözlerine, “İstanbul’un sorunlarını konuşacağımıza bize miting alanlarından gönderme yapmalarının hiçbir anlamı yok” diye karşılık verdi.

Belediyenin Saraçhane’deki binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu’na, Erdoğan’ın önceki gün Trabzon’da sarf ettiği, “İstanbul’a sahip çıkacağız bölücü örgüt destekçilerine peşkeş çekilmesine mani olacağız” sözleri ve kayyım iddiaları anımsatıldı.

“Sayın cumhurbaşkanı bu sözleri sarf ederken şöyle düşünüyor olabilir. Bir kişinin kararıyla her şey olur, yapılır gibi görünebilir. Bazen ‘mış’ gibi görünebilir. Milletin iradesi en öndedir. O iradeyle kendimizi öyle güçlü hissediyoruz ki tarifi yok” diyen İmamoğlu, bunun üzücü ve toplumda karşılığı olmayan bir söylem olduğunu belirtti.

İstanbul’un emin ellerde, parti ayrımı yapmayan, herkesi kucaklayan bir belediye başkanına emanet bulunduğuna dikkat çeken İmamoğlu, bir buçuk ay önce Erdoğan’dan randevu istediğini anımsatarak bu talebi yineleyen İmamoğlu şunları söyledi: “Bunu hala yineliyorum. O milletin oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı ben de milletin oyuyla seçilmiş Türkiye’nin en büyük dünyanın en güzel kenti İstanbul’un seçilmiş belediye başkanıyım. Bunları konuşacağımıza bize miting alanından böyle göndermeler yapmasının hiç bir anlamı yok. Ben hiç duymadım bile hiç önemsemiyorum bile çünkü arkamızda kocaman bir millet iradesi var . Onunla yürüyoruz ve millet iradesinin hiçe sayıldığı her hususun da karşısındayız.”

‘Seçilmiş belediye başkanına laf atmakla sorunlar çözülmüyor’

Bir gazetecinin, seçim kampanyasında 200 bin kişiye istihdam sağlayacağına dair sözünü anımsatması üzerine bunun beş yıla yayılan bir vaat olduğunu ve çalışmalara başladıklarını söyleyen İBB başkanı şöyle devam etti: “Ama ben sizin iktidara soramadığınızı soruyorum. İstanbul’un seçilmiş belediye başkanına laf atmakla sorunlar çözülmüyor. İşsizlik büyük bir sorun ve biz belediye olarak elimizden geleni yapacağız. İktidarın bu işsizlere nasıl iş bulunacağı konusunda takvimi var mı?“

İstanbul’un selle gündeme bir kez daha gelen altyapı sorununa da değinen İmamoğlu, kalıcı çözüm için tespit yaptıklarını belirterek, “Ancak daha önce de tespit yapılmış fakat 2017’den sonra kimse elini kıpırdatmamış başka işlerle uğraşılmış” dedi.

Servislere ‘esnafı da milleti de düşünen zam’ geliyor

İmamoğlu, okul servisleriyle ilgili bir soruya ise şu yanıtı verdi: “Bugün ulaşım koordinasyon merkezinin toplantısı var servis araçları, taksi ve minibüslerle ilgili. Esnafı da ve milletimizi de düşünen; diğer toplu taşımalarda zam yapmaksızın bir zam oranı belirlenecek. Bugünkü toplantıda karara bağlanarak vatandaşı koruyan ve bu işi yapan insanların kalitesini düşürmeyecek oranda zam yapılacak.”