Ankara,TAŞKENT ile kardeş şehir oldu

BAŞKENT-TAŞKENT KARDEŞ KENT…

-ANKARA’NIN 51. KARDEŞ KENTİ ÖZBEKİSTAN’IN BAŞKENTİ TAŞKENT OLDU

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ İLE TAŞKENT VALİSİ CİHANGİR ARTIKHOCAYEV, “KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ”NÜ İMZALADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi’nde yer alan tüm siyasi partilerin temsilcileri ve bürokratlarıyla birlikte Özbekistan’da temaslarda bulunuyor.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te, Taşkent Valisi Cihangir Artıkhocayev ile bir araya gelen Başkan Yavaş, Ankara ile Taşkent’i “Kardeş Kent” yapan protokolü de imzaladı.

İmzalanan protokolle birlikte Ankara’nın 51. kardeş kenti Taşkent oldu.

BAŞKAN YAVAŞ’IN İMZALADIĞI İLK KARDEŞ KENT PROTOKOLÜ

Ankara ile Taşkent arasındaki protokolün göreve gelmesinin ardından imzalanan ilk kardeş kent protokolü olduğunu söyleyen Başkan Yavaş, kararın Belediye Meclisi’ndeki tüm partilerin oy birliğiyle alındığını da belirtti.

İki ülke arasında kurulan dostluk ve iş birliğinin yerelde de kentler arasında uygulanacak olmasından büyük heyecan duyduğunu ifade eden Başkan Yavaş, Ankara ve Taşkent belediye başkanlarının iki yılda bir bir araya geleceğini vurguladı.

TAŞKENT’E ANKARA CADDESİ ÖNERİSİ

Özbekistan, Taşkent, Semerkant ve Buhara gibi isimlerinin Ankara’da birçok cadde ve sokağa verildiğini belirten Başkan Yavaş, Ankara isminin de Taşkent’teki bir caddeye verilmesi önerdi.

Başkan Yavaş’ın önerisi üzerine çalışma başlatacağını söyleyen Vali Cihangir Artıkhocayev, Ankara isminin verileceği caddeyi Türk iş adamlarının inşaa etmelerini istedi.

Kardeş kent protokolü kapsamında iki ülke arasında bundan sonra iş forumları, kültür günleri ve bilimsel sempozyumlar düzenlenecek.