Trump;Suriye’ de biz PETROLü aldık,şimdi başkaları savaşsın !

Hakkında açılan AZİL soruşturmasıyla başı dertte olan ABD Başkanı Donald Trump, Mississippi ziyareti öncesi Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda çok ilginç bir itirafta bulunarak; Suriye’ de biz PETROLü aldık,şimdi başkaları savaşsın ! şeklinde konuştu.
Suriye’deki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Trump, Suriye’deki ABD askerlerinin evlerine dönmesini istediğini ileri sürdü. Türkiye-Suriye sınırını kastederek “Sınırı başkaları kontrol etsin” diyen Trump, “Biz petrolü güvence altına aldık. Petrolü seviyorum. Kürtler ile çalışıyoruz. Türkiye ile çalıyoruz. Birçok ülke ile çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Kendisi hakkında açılan azil soruşturmasını da “düzmece” olarak nitelendiren Trump, “Yanlış hiçbir şey yapmamış bir başkanı azledemezsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım’da yapılması planlanan Beyaz Saray ziyaretinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin konuşan Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var. Ateşkes çok iyi uygulandı” demekle yetindi.