Yüz binlere TAHLİYE YOLU açılıyor

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nda değişikliği öngören 2. Yargı Paketi’ni Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi. İnfaz yasası ile ilgili de bir flaş gelişme yaşandı. Muş, infaz yasasının raftan indiğini ve haftaya yapılacak görüşmelerin ardından Meclis’e geleceğini söyledi.
Mehmet Muş, yaptığı açıklamada, İkinci Yargı Paketi’nin TBMM’ye sunulduğunu ifade etti. Muş açıklamasında, infaz paketine de değindi. Ceza infaz düzenlemesinin görüşmelerin ardından süratle Meclis’e geleceğini söyledi. Muş, öngörülen tarihin önümüzdeki hafta olduğunu da duyurdu.

AKP Grup Başkanvekili Muş’un açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

İnfaz düzenlemesiyle alakalı son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Mecliste önümüzdeki hafta diğer siyasi parti gruplarıyla görüşmeler yapacağız. Onlarla görüştükten sonra teklifimizi nihai hale getirip Meclis Başkanlığına sunacağız.

İKİ FORMÜL VAR

Koronavirüs salgınından sonra infaz yasası raftan masaya indi. 100 bin mahkumun tahliyesi öngörülüyor. Erdoğan, ekonomik tedbirleri açıkladıktan sonra gerçekleşen son toplantıda konuşuldu.
İki indirim öne çıkıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle 100 bin mahkumun tahliyesi planlanıyor.

İkinci formülde ise terör suçları hariç, diğer suçlarda indirim yapılması öngörülüyor.
Muhalefet ise herkesi terör suçlusu olarak göstermenin yanlış olduğunu, Gazetecilerin bile terörist muamelesi gördüğünü belirterek bu öneriye karşı çıkıyor.