Rusların Bodrum aşkı…

Rusların Bodrum

aşkı…

 

Necdet Buluz

 

Bodrum yine gözde tatil yörelerinden biri konumuna geldi. Pandemiye rağmen, İngiliz ve Rus turistlerin bugünlerde en büyük tercihi Bodrum olarak öne çıkıyor.

Yöredeki otel yöneticileri, yaptıkları açıklamalarda özellikle Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında rezervasyonların önemli bir bölümünün İngiliz, Alman ve Rus turistlerce yapıldığını açıkladı. Yöneticiler “Geç de olsa sezonun uzaması ile aradaki açığı kapatmaya çalışacağız” şeklinde umutlu konuşuyor.

Turizmimizin ayağa kalkması için İngiliz, Rus ve Aman turistin önemine daha önceki yazılarımızda geniş şekilde değinmiştik. Şimdi bu kapıların ardına kadar açılmaya başlaması sektör için can suyu olarak değerlendiriyor. Pandemi yasaklarının da kaldırılması ile yüzler gülüyor.

Rus tur operatörü Intourist, Bodrum, İzmir, Kuşadası ve Didim’e yönelik tur satışlarına başladı. İşte detaylar:

Rus tur operatörü Intourist, pandemi nedeni ara verilen uçuşların yeniden başlaması ile 2021 yaz sezonunda Türkiye’nin Ege kıyılarına yönelik tatil programını genişlettiğini açıkladı.

Intourist, 2021 yaz sezonu için Rusya Federasyonu’nun 6 kentinden Milas Bodrum Havalimanı’na düzenleyeceği uçuşlarla Bodrum, İzmir, Kuşadası ve Didim’de 160’tan fazla otelde tatil imkanı sunuyor.

Tur operatörü Intourist tarafından Rus Tur Operatörleri Birliği ATOR’a yapılan açıklamada; Azur Air ile Rusya’nın altı kentinden (Moskova, St. Petersburg, Kazan, Yekaterinburg, Rostov-on-Don ve Novosibirsk) Bodrum’a düzenlenecek uçuşların Temmuz ayında başlayacağı belirtildi.

Moskova’dan Bodrum’a yönelik uçuşlar haftanın her günü; diğer kentlerden ise haftada 2 veya 3 uçuş şeklinde gerçekleşecek. Son dakika haberlerine göre talep artışları göz önünde bulundurularak charter seferlerin artırılmasına da gidilecek.

Uçuş programı Ekim ayının ilk yarısına kadar sürecek. Bunun anlamı sezonun uzayacağı demektir.

Türkiye’nin Ege kıyılarındaki tatil köyleri Ruslar arasında Antalya kadar popüler değil, ancak pandemi öncesinde Ege destinasyonlarına yönelik Rus turist akışında artış yaşanmıştı.

Intourist’in açıkladığı verilere göre, 2019 yılında Ege kıyılarındaki tatil beldelerine 2018 yılı rakamlarına göre %36 oranında daha fazla turist gönderildi.

Diğer tur operatörlerinin Ege destinasyonlarına yönelik tatil satışlarında da artış yaşanmıştı. Buna göre Ege tatili satışları için 2019 yılında PEGAS Touristik %45, TUI Russia ise %56 oranında artış açıklamıştı.

2019 yılının 10 ayında Rusya Federasyonu’ndan yaklaşık 52 bin 863 Rus turist Ege tatil beldelerini tercih etti. Bu rakam 2018 yılına göre %28.6 oranında artış göstermişti.

Intourist Genel Müdürü Viktor Topolkaraev konuya ilişkin yaptığı açıklamada; bu yıl Bodrum’a yönelik tatil programının talep göreceğinden emin olduklarını açıkladı.

Özetleyelim:

Bu sezon Bodrum yerli ve yabancılar tarafından yine en fazla ilgi gören tatil beldesi konumuna yükseldi. Ancak, buradaki altyapı eksikliği bu kadar turisti kaldırabilir mi bizce en önemlisi bu.

Trafik felç durumda. Birçok yerde sular akmıyor. Tankerlerle su takviyesi alan yerler var. İnternet altyapıları yetersiz kalıyor. Özellikle pandemi nedeni ile kış aylarını Bodrum’da geçirenlerin arasında artış olmuş, elektrikler yetersiz kalmıştı. Bugün aynı sorunların katlanarak yaşanması en büyük sorun olarak karşımıza çıkıyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    Boşanmalar hızlandı…

    Boşanmalar hızlandı…   Necdet Buluz       Geçinmemelerin sayısı hızla artıyor. Boşanmalar da genelde ekonomik nedenlerden oluyor. Boşanan çiftlerin sayısı 2024 yılında 187 bin 343 oldu. Ortalama ilk evlenme yaşı…

    Sağlık turizmine Karadeniz damga vuruyor…

    Sağlık turizmine Karadeniz damga vuruyor…   Necdet Buluz   Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TTSO) 2 yıldır başarıyla yürüttüğü sağlık turizmi Projesinin bölgesel hale getirilmesi için ilk adım atıldı. Doğu karadeniz Bölgesindeki ticaret ve…

    Gözden Kaçırmayın

    DAR GELİRLİNİN BÜTÇESİ , ”BARINMA VE GIDAYA ” GİDİYOR

    DAR GELİRLİNİN BÜTÇESİ , ”BARINMA VE GIDAYA ” GİDİYOR

    ”Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini temsil ediyor”

    ”Zafer Partisi Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğini temsil ediyor”

    ABB’NİN BARINMAEVLERİ SOKAKTA YAŞAYANLARA SICAK YUVA OLUYOR

    ABB’NİN BARINMAEVLERİ SOKAKTA YAŞAYANLARA SICAK YUVA OLUYOR

    ”İstanbul’da Sel Riskine Karşı Altyapı Yenilenmeli”

    ”İstanbul’da Sel Riskine Karşı Altyapı Yenilenmeli”

    CHP de Özel’e yakın 48 isim daha ihraç edildi

    CHP de Özel’e yakın 48 isim daha ihraç edildi

    Beşiktaş UEFA Avrupa Liginde 2 de 2 yaptı:3-2

    Beşiktaş  UEFA Avrupa Liginde  2 de 2 yaptı:3-2