“PTT Personeli Tükendi, Posta Güvercinleri Devrede”

BİRLEŞİK KAMU-İŞ’E BAĞLI GÜVEN HABER SEN :“Güven Haber Sen olarak personel alımının bir an evvel yapılmasını beklediğimiz gibi özlük ve mali haklarımız için de mücadelemizi vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Güven Haber Sen Genel Başkanı Ali KÖSE tarafından okunan basın açıklamasında; “181. yılını kutladığımız ulu çınarımız olan PTT de son dönemde yaşanan olumsuzluklara ve usulsüzlüklere şahit olmaktayız” denildi.

Bildiride şu görüşlere yer verildi:

-Asırlar boyunca kamusal görevini yerine getirerek aziz milletimize hizmet veren PTT miz 2017 yılına kadar altın yumurtlayan tavuk olarak tabir edilmekteydi. Ancak gelinen noktada ulu çınarımız anılan tarihte Varlık Fonuna aktarılmıştır.

Varlık fonuna aktarıldıktan sonra her geçen yıl bir öncekini aratacak mahiyette zarar açıklamaktadır. Bu da yetmezmiş gibi zararın kaynağı olarak personel giderleri gerekçe gösterilmektedir.

Bu işleri firma çalışanı emekçilerimizi ateşe atmak sureti ile kendilerine yaptırmaktadır. Bunun bir örneği de basın açıklaması yapmak için seçmiş olduğumuz Adana ilindedir. Adana da ve diğer illerimizde işleri yoluna koymak maksadı ile Genel müdürlüğün şifahi talimatını kanunmuşcasına uygulamaya koyan tüm başmüdürlüklere Adana ilinden sesleniyoruz.

Kanunsuz emri uygulamaya devam etmeyin,

Her koşulda görevini vatanına / milletine hizmet etme bilinci ile yerine getiren, Pandeminin kahramanları emekçi kardeşlerimize psikolojik şiddet – Baskı ve Mobbing yapmaktan vazgeçiniz.

120 adet gönderi dağıtımı için Sayı dayatması ve teslim oranlarının %90 olması gibi nereden geldiği belli olmayan usul esas ve mevzuata aykırı UCUBE emirleri vermekten vazgeçin .

Yaşanabilecek her türlü olumsuzluklarda Güven Haber Sen olarak konunun sıkı takipçisi olacağımızı bilmenizi isteriz.

Çalışanlar arasında iş barışını bozan farklı statülerin tek çatı altında toplanması için gereken mücadelemizi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın..