Erdoğan’dan İYİ Parti ye :Altılı masayı terk et !

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’yle ilgili “Bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu altılı masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” dedi.

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya’nın Bali adasında Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

Erdoğan, İYİ Parti’nin ‘altıyı masayı terk etmesini’ veya ‘milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirmesini’ temenni ettiğini söyledi.

Erdoğan şöyle konuştu:

* Şunu bütün samimiyetimle, açık sözlü olarak söylemem gerekir, muhalefetin her zaman olduğu gibi bu olayların acısını hissetmeyişine biz zaten alıştık. Bu muhalefet, teröristlerle kol kola Ankara’dan İstanbul’a yürüyen muhalefettir. Şu anda bunlar PKK’nın parlamentodaki uzantısıyla zaten beraber hareket etmiyorlar mı? Kaldı ki bunların şu anda kendi içinde zaten terör söylemlerini ifade eden kişiler yok mu? Nitekim şimdi bunlardan bazılarıyla ilgili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik parlamentoda çalışmalar da devam ediyor.

* Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, altılı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İYİ Parti’nin bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir.