Türkiye’de toplumun gündeme bakışını tespit eden araştırmaya göre Türk halkının en önemli sorununu ağırlığı geçen yıla göre daha da artan ve artık çekilmez hale gelen HAYAT PAHALILIĞI aldı.
Adalet ve Terörün yanı sıra işsizlik te de hala ciddi bir sorun olarak görülüyor.
Eskiden ilk sırada olan Terör ve işsizlik günümüzde yerini hayat pahalılığı ve Adalete terk etti..
Yapılan çeşitli Anketlere katılanlara sorulan “Sizce şu anda Türkiye ekonomisinin en önemli sorunu nedir?” sorusuna yüzde 61 lik kesim hayat pahalılığı yüzde 20 lik kesim ‘işsizlik’, yüzde 14.1’lik kesim ise ‘Türk Lirasının değer kaybetmesi’ cevabını verdi.
Ekonominin en önemli sorunu olarak görülen gıda ürünleri fiyatlarındaki artış, enflasyon ve faizlerin yüksekliği halkı adeta canından bezdirmiş vaziyette.
Halkın Avrupa Birliği üyeliğini destekleme oranı ise 2024’te yüzde 61.4, 2025’te yüzde 55.1 v olarak gözlemlendi. 3 yıl devam eden düşüş eğilimi, bu yıl yükselişe geçti ve halkın Türkiye’nin AB üyeliğini destekleme oranı yüzde 57.8 olarak gerçekleşti.
Benzer şekilde, Türk halkının yüzde 43.6’lık kesimi Türkiye’nin AB ile müzakerelere devam etmesini desteklerken; NATO üyeliğinin devam etmesini destekleyenlerin oranı da yüzde 59.2 olarak tespit edildi. Geçen yıl Türkiye için tehdit oluşturduğu düşünülen ülkeler arasında yüzde 73.3’lük oran ile İsrail ilk sırada yer alıyordu.
Bu yıl yüzde 64.3’lük oranla ABD Türkiye’ye tehdit oluşturan ülkelerin başında gelirken; yüzde 61.4 oranıyla İsrail de ikinci sırada yer aldı. Türkiye’nin en önemli dostu/müttefiki şeklinde ifade edilen ülke ise yüzde 67.8 ile yine Azerbaycan oldu. Azerbaycan’ı KKTC ve Rusya takip etti.






