ÇANKAYA’DA GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ YENİ DÖNEME HAZIRLANIYOR
ÇANKAYA’DA GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ EĞİTMENLERİ ‘KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞTAYI’NDA BULUŞTU
Çankaya Belediyesinin Gündüz Bakımevleri’nde görev yapan 400 eğitmen, yeni döneme “Kreş Müdürlüğü Personel Çalıştayı” ile hazırlanıyor.
Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Haldun Güler:
“Bugün fiziken bu salonda bizimle olamasa da kalbi, aklı ve inancı her daim çocuklarımızla olan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Can Güner’in sizlere gönderdiği en içten sevgi, selam ve başarı dileklerini iletmek istiyorum. O bugün burada aramızda olamasa da, onun eşit, adil ve aydınlık bir Çankaya için ortaya koyduğu irade, sizlerin emeğiyle kurumumuzun her bir köşesinde yaşamaya ve büyümeye devam ediyor.
İlk yardımdan iletişime, çocuk gelişiminden sınıf yönetimine kadar alanında uzman kişiler tarafından gündüz bakımevi eğitmenlerine ve personeline verilecek eğitimler 3 gün sürecek.
Okul öncesi eğitimde Türkiye’deki öncü yerel yönetimlerden Çankaya Belediyesi, gündüz bakımevleri eğitmenleri için bu yıl ikincisini düzenlediği “Kreş Müdürlüğü Personel Çalıştayı” 1 Eylül’de başladı. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisinde düzenlenen ve 3 gün sürecek çalıştaya gündüz bakımevlerinde görev yapan 400 personel katıldı.
BAŞKAN HÜSEYİN CAN GÜNER’İN MESAJINI İLETTİ
Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Haldun Güler, Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in sevgi, selam ve başarı dileklerini eğitimcilere ileterek; eşit, adil ve aydınlık bir Çankaya hedefi doğrultusunda gündüz bakımevlerinde verilen emeğin önemine dikkat çekti. Güler şunları söyledi:
“Bugün fiziken bu salonda bizimle olamasa da kalbi, aklı ve inancı her daim çocuklarımızla olan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Can Güner’in sizlere gönderdiği en içten sevgi, selam ve başarı dileklerini iletmek istiyorum. O bugün burada aramızda olamasa da, onun eşit, adil ve aydınlık bir Çankaya için ortaya koyduğu irade, sizlerin emeğiyle kurumumuzun her bir köşesinde yaşamaya ve büyümeye devam ediyor. Bugün burada sadece günlük işleyişimizi değerlendirmiyoruz. Çankaya’mızın ve ülkemizin geleceğine atılacak en güçlü temeli konuşmak için bir aradayız.
Biliyorsunuz, değerli bilim insanımız Prof. Dr. Selçuk Şirin’in bizlere, yani tüm yerel yöneticilere ve karar alıcılara yaptığı çok ufuk açıcı bir çağrısı vardır. Kitaplarında da der ki; “Okul açmayın, kreş açın. Lise ve üniversite binalarına devasa bütçeler ayırmak yerine, elinizdeki tüm imkanlarla okul öncesi eğitime yatırım yapın. Bu sadece iddialı bir slogan değildir. Arkasında çok güçlü bilimsel gerçekler yatan bir vizyondur. İnsan beyninin, zihinsel ve duygusal altyapısının yüzde 85’e yakını 0-6 yaş arasında, yani o küçücük ellerin sizin ellerinizi tuttuğu o kıymetli zaman diliminde gelişiyor. Çocuğun merak duygusu, özgüveni, dünyayı algılayış biçimi sizlerin sınıflarında form buluyor.”
“GÜNDÜZ BAKIMEVİ YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”
“Çankaya Belediyesi olarak biz de şimdiye kadar kentimize 16 kreş kazandırdık. Başta, Hüseyin Can Güner Başkan olmak üzere geriye dönük tüm Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çankaya olarak okul öncesi alanda yatırımlarımız, hizmetlerimiz önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecek. Çünkü Hüseyin Can Başkanımızın da vizyonu böyleydi. Biz de bu vizyon ile çalışmaya devam edecek Çankayamıza yeni kreşler kazandıracağız.
Çankaya’nın aydınlık, Cumhuriyet değerlerine sıkı sıkıya bağlı, soran ve sorgulayan çocukları sizlerin eseri oluyor ve olmaya devam edecek. İçinde bulunduğumuz koşullar ne olursa olsun, gösterdiğiniz sabır ve o çocukların yüzünde yarattığınız eşsiz tebessüm için Çankaya Belediyesi adına her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinize başkanımızın selam ve sevgileriyle dayanışma duygularıyla, başarılı bir çalıştay diliyorum.”
UZMANLARDAN SEMİNERLER
3 gün sürecek çalıştayda ilk yardım, velilerle iletişim, çatışma önleyici yaklaşımlar, proje temelli öğrenme, çocuklarda ihmal-istismar ve girişimcilik temel eğitim konularında Gazi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden gelen uzman ve akademisyenler seminerler verecek.




