ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye’de

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden İstanbul’da.
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, özel uçakla saat 21.18′de Türkiye’ye geldi.

Biden’ı, Atatürk Havalimanı’nda, ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, İstanbul Vali Yardımcısı Yakup Vatan, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve diğer ilgililer karşıladı. Joe Biden ile birlikte eşi Jill Biden da İstanbul’a geldi.

Biden, havalimanından konvoy eşliğinde geniş güvenlik önlemleri altında kalacağı otele hareket etti.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Atatürk Havalimanı’ndan kalacağı Beşiktaş’taki Conrad Otel’e geldi. Biden’i otele getiren konvoyun geçişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındı.

Biden’i otele götüren onlarca araçtan oluşan konvoy saat 21.40′ta Atatürk Havalimanı’ndan ayrıldı. Güzergah üzerindeki ulaşım, konvoyun geçişinden 1 dakika öncesi ve 1 dakika sonrası trafik akışına kapatıldı.

HAVADAN HELİKOPTER DENETLEME YAPTI

Konvoyun geçiş güzergahı, güzergah üzerindeki köprüler ve yaya üstgeçitlerinde de araçlı, motorlu ve yaya resmi polisler nöbet bekledi.

Konvoya sinyal kesici jammer araçların da eşlik ettiği dikkat çekerken, bir polis helikopteri de havadan denetleme yaptı.

Konvoyun en arkasında giden bir konsolosluk aracı ise sonradan gelip konvoya girmek isteyen sivil araçlara engel oldu.

D-100 Karayolu’nu takip ederek Mecidiyeköy ve Balmumcu’dan geçen Biden’ın konvoyu, yolculuğu Barbaros Bulvarı üzerindeki Conrad Otel’de noktaladı.