Şimşek:S&P acele etti

OHAL ilan edilmesiyle ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Piyasa kurallarının dışına çıkmayacağız, piyasa bütün kurumlarıyla en güçlü şekilde işleyecek” dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtladı.

Darbe teşebbüsünün hedefinin demokrasi olduğunun altını çizen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, piyasaların en az etkilenmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Şimşek, bu girişimin Türkiye’nin temellerinin sağlam olduğu için piyasaya etkisinin sınırlı olduğunun altını çizdi. Şimşek, yaşananların artıcılarının olduğunu da sözlerine ekledi.

“Normal vatandaşlarımız müsterih olsun” diyen Şimşek, “ekonominin normal işleyişi açısından ticaret açısından en ufak farklı bir düşünce yok” dedi.

“OHAL’İN TEK AMACI VAR”

Bu yapının 40-50 yıldır devlete sızdığını anımsatan Şimşek, “OHAL ilanının bir tek hedefi, amacı var. O da paralel ihanet şebekesinin devletin bütün kurumlarından köklü bir şekilde temizlenmesi, Türk demokrasinin karşı karşıya olduğu uzun vadeli risklerin minimize edilmesine ilişkin süreçtir” şeklinde konuştu.

“ADİL DAVRANILACAK”

Geçici olarak görevinden el çektirilen memurlar için gerekli hukuki sürecin işleyeceğini belirten Şimşek, “Geçici olarak el çektirilenlere adil davranılacak” dedi.

Dün gece açıklanan OHAL kararı ile değerlendirmede bulunan Şimşek, “OHAL’de tek amaç devletteki paralel çeteyi temizlemek” dedi. Şimşek, alınacak kararların süreli olacağını belirtti.

“S&P YANLIŞ YAPTI”

S&P’nin dün açıkladığı not düşürme kararı hakkında görüşleri sorulan Şimşek, Hazine olarak S&P ile çalışmadıklarını anımsattı ve kararın aceleci bir karar olduğunun altını çizdi.

Mehmet Şimşek, S&P’nin yanlış bir karar verdiğini de vurguladı.

“BÜTÇEDE SORUN YOK”

Ekonominin durumuyla ilgili konuşan Şimşek, “Büyüme var, cari açık azalıyor, bütçede sorun yok” dedi. “Analizleri, tedirginliği anlıyorum” diyen Şimşek, spekülasyonlara inanılmamasını istedi.

“PİYASA KURALLARININ DIŞINA ÇIKMAYACAĞIZ”

Başbakan Yardımcısı Şimşek, piyasa kurallarının dışına çıkılmayacağını da dile getirdi.

Şimşek, şöyle konuştu: “Piyasa kurallarının dışına çıkmayacağız, piyasa bütün kurumlarıyla en güçlü şekilde işleyecek. Spekülasyonlara inanılmasın. Kaygı varsa bizi arasınlar, açığız, görüşürüz. Piyasa eskiden olduğu dünyanın en iyi uygulamalarını baz alarak işlemeye devam edecek.”

MUHALEFETE ÇAĞRI

Muhalefetten destek isteyen Şimşek, ekonomideki darbeye karşı da işbirliğinin gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

Büyüme hedeflerindeki olası değişikliği rakama dökmek için erken olduğunu belirten Şimşek, Fitch’in “bankaların riskleri arttı” değerlendirmesi hakkında da açıklamalarda bulundu.

Şimşek, bankacılık sektöründe şokları absorbe edecek bir alanın mevcut olduğunu belirtti.

  • Çankaya Gazetesi

    1984 yılında yayın hayatına başlayan ÇANKAYA GAZETESİ nin merkezi Ankara dır. Ender Yoldar' ın yönetiminde Atatürk İlke ve İnkılaplarına, Milli ve Manevi değerlere bağlı bağımsız ve tarafsız bir gazetedir.

    Related Posts

    Enflasyon beklentisi yine yükseldi !

    Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan 2026 yılında enflasyonun yüzde 15-21 aralığında olacağını söyledi. Sıkı para politikası duruşumuzu sürdüreceğiz  diyen , Karahan yılın ilk Enflasyon Raporu’nun tanıtımı amacıyla  düzenlenen bilgilendirme toplantısında…

    KDZ. EREĞLİ BELEDİYE LİMANI İTHALAT VE İHRACAT FİRMALARINA NEFES OLUYOR

    KDZ. EREĞLİ BELEDİYE LİMANI İTHALAT VE İHRACAT FİRMALARINA NEFES OLUYOR Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane Limanı, ithalat ve ihracat firmalarına nefes oluyor. Açıldığı Mart…

    Gözden Kaçırmayın

    Zamları yapan AKP , suçlanan CHP !

    Zamları yapan AKP   ,  suçlanan CHP  !

    Sessiz   yaşamımız   tehdit   altında…  

    Sessiz     yaşamımız     tehdit     altında…   

    “Dünya, Türkiye’yi izliyor…”

    “Dünya,  Türkiye’yi  izliyor…”

    Gürer: “Tırcı, nakliyeci, şoför esnafı ‘battık, batıyoruz’ diyor”

    Gürer: “Tırcı, nakliyeci, şoför esnafı ‘battık, batıyoruz’ diyor”

    “İmalat Sanayi Açıkça Bir Çöküş Sürecine Girmiştir”

    “İmalat Sanayi Açıkça Bir Çöküş Sürecine Girmiştir”

    Akif Manaf’a Bir Barış Ödülü Daha: Dünyaca Ünlü Yazar Egeyön Barış Ödülünü Aldı

    Akif Manaf’a Bir Barış Ödülü Daha: Dünyaca Ünlü  Yazar Egeyön Barış Ödülünü Aldı