HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Toplumu derinden sarsan uyuşturucu belasıyla topyekûn bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirten Dinç, yerel yönetimlerdeki rüşvet ve yolsuzluk iddialarına da sert tepki göstererek “Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet” çağrısı yaptı.
“Uyuşturucu yalnızca bir asayiş ya da sağlık sorunu değildir”
Adana’da yaşanan acı bir hadise üzerinden tehlikenin boyutlarına işaret eden Dinç, “Uyuşturucu yalnızca bir asayiş ya da sağlık sorunu değildir. Bu sorun; aileleri dağıtan, gençleri hayattan koparan ve toplumsal huzuru tehdit eden çok boyutlu, ciddi ve büyük bir sorundur. Adana’da bir baba ile uyuşturucu bağımlısı oğlu arasında yaşanan ve oğulun ölümüyle sonuçlanan olay, uyuşturucu bağımlılığının yıkıcı etkilerini çok acı şekilde bir kez daha ortaya koymuştur.” dedi.
“Manevi destek programlarını da içeren bir sistem uygulamaya konulmalıdır”
Operasyonların önemine değinmekle birlikte kalıcı adımların atılması gerektiğini vurgulayan
Dinç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Erken teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri ile farkındalık çalışmaları artırılmalıdır. Uyuşturucuyla mücadele seferberliği başlatılmalıdır. Bu kapsamda, güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarılmalı; sokak satıcılarına ve arkalarındaki organize şebekelere yönelik cezalar daha caydırıcı hale getirilmelidir. Okullarda çocuklara yönelik rehberlik çalışmalarına odaklanılmalı, ailelere yönelik ise farkındalık programları yaygınlaştırılmalıdır. Bağımlı bireyler için tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin kapasiteleri artırılarak daha işlevsel hale getirilmelidir. Bu rehabilitasyon faaliyetlerinin yanı sıra, bireylerin sosyal hayata entegre olmasını sağlayacak manevi destek programlarını da içeren bir sistem uygulamaya konulmalıdır.”
“Denetim eksikliği ve şeffaflık sorunları da bu rezaletin yaygınlaşmasının önemli sebepleri arasındadır”
Yerel yönetimlerdeki şaibelere ve yolsuzluk iddialarına da değinen Dinç, ahlaki yozlaşmanın siyaset kurumuna olan güveni zedelediğini ifade etti.
Dinç, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Peygamber Efendimiz’in (sav), “Alan da veren de mel’undur.” ifadesi ile lanetlediği rüşvetin; yerel ve genel siyasetin şekillenmesinde bir araç olarak kullanılmasının nedenlerinden biri, değerler ve ahlak siyasetinin terk edilmiş olmasıdır. Ancak denetim eksikliği ve şeffaflık sorunları da bu rezaletin yaygınlaşmasının önemli sebepleri arasındadır.”






