Biden:PKK terör örgütüdür

İstanbul’da bulunan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinden sonra Yıldız Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 15.30’da başlayan görüşme saat 18.00’de sona erdi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre kabulde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

ERDOĞAN’DAN TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

İstanbul ve Diyarbakır’daki terör saldırılarıyla ilgili olarak ABD yönetiminin sergilediği dayanışmadan memnuniyetini dile getirdiği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, terörle mücadele konusunda kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesinin ve doğru mesajlar verilmesinin önemli olduğunun altını çizdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, müttefik ülkelerin yetkililerinden bu konuda duyarlılık beklediklerini hatırlatarak, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını baltalamaya çalışan kesimlere katkı niteliği taşıyabilecek duruş ve ifadelerden uzak durulması gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Türkiye’nin tıpkı ABD gibi bir hukuk devleti olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, terör propagandası yapmanın ve terör eylemlerine destek niteliği taşıyan beyanlarda bulunmanın, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğine dikkati çektiği belirtildi.

Görüşmede, Türkiye’nin IŞİD, PKK, El Kaide, DHKP-C gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadığı, PYD ve YPG’yi de terör örgütü olarak gördüğü de tekrarlandı. Suriye’de oldukça kritik bir süreç yaşandığına işaret eden taraflar, geçiş hükümeti oluşturulması için neler yapılabileceğine ilişkin görüş teatisinde de bulundular. Türkiye’nin DAİŞ’le mücadele konusunda başından beri, Uluslararası Koalisyona her türlü katkıyı yaptığı, askeri operasyonlara katıldığı, ihtiyaç duyulan desteği verdiği ifade edildi. Irak’taki istikrarsızlığın IŞİD ve PKK gibi terör örgütlerine zemin hazırladığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu ülkenin terörden arındırılması için Ramadi’nin ardından Felluce ve Musul için ciddi çaba sarf edilmesi gerektiğine değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin Başika’daki faaliyetlerinin de yerel kuvvetleri eğitme amacı taşıdığını da hatırlattığı öğrenildi.