Federasyon’dan Milli Takımda yabancıya yeşil ışık

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, NTV Spor’da yayınlanan %100 futbolun konuğu oldu. Rıdvan Dilmen ile Güntekin Onay’ın sorularını yanıtlayan Demirören, Ryan Donk ile Fernandao’nun Milli Takım’da oynayıp oynamaması hakkında, ” Devşirme oyuncuya karşı değiliz. Başımızın üstünde yerleri var. Bu konuda henüz herhangi bir karar alınmış değil.” cevabını verdi.

Açıklamalarına devam eden ve maddi konuda oldukça sıkıntı çeken Türk kulüplerinin yakın zamanda Avrupa’dan men olacağını belirten TFF Başkanı, “3 Temmuz sürecinden daha kötü bir mali süreç gelecek. Kulüplerimiz her geçen gün borçlanarak gidiyorlar. Tüm kulüplerin 2015’in yılında 3 Milyar Türk Lirası borcu var. Eğer Kulüpler oyuncularını satmak gibi bir politikalara girmezse işleri çok zor.” dedi.

‘KULÜPLERİMİZ ALTYAPIYA DÖNMELİ’
“Ben federasyon başkanı olduğumda ‘mali süreç gelecek’ diyordum. O günler geldi. Kulüplerimizde işler kötüye gidiyor. Herkes sermaye yapmak yerine borçlanarak gidiyor. Kulüplerimiz kendilerini toparlamaya, altyapıya dönmeyi seçmezlerse bu borçlar kapanmaz. Öte yandan yasayla birlikte kulüplerin borçlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Borç silme olmaz ama uzun süreli düzenleme olabilir.”