Kamer Genç’i de kaybettik

Türk siyasi hayatının en renkli isimlerinden olan eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç 76 yaşında hayatını kaybetti. Genç, bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 76 yaşındayken hayatını kaybeden Kamer Genç için pazar günü saat 14.00’te Kartal Cemevi’nde cenaze töreni düzenlenecek. Genç’in cenazesi Pazartesi günü ise Tunceli Cemevi’nde saat 10.00’da, Nazimiye Cemevi’nde de saat 12.00’de yapılacak törenlerin ardından, vasiyeti üzerine Ramazan Köyü’nde toprağa verilecek. Genç’in son günlerinde yakınlarına ”Beni Tunceli’ye tabutuma sarılı Türk bayrağı ile götürün” dediği öğrenildi.

Pankreas kanseri nedeniyle İstanbul Gayrettepe’deki Florance Nightingale Hastanesi’nde tedavi gören Genç, dün akşam 17.10 sıralarında yaşamını yitirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da dün öğle saatlerinde Genç’i hastanede ziyaret ederek, “Allah şifalar versin, sağlık versin demenin ötesinde bir şey söylemek çok zor” demişti.

Hastalığı nedeniyle, 7 Haziran 2015 seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen Genç, tedavi için ABD’ye gitmişti. 28 Ekim 2015 tarihinde Pankreas kanseri teşhisiyle bir süre ABD’de tedavi gören Genç, Sağlık Bakanlığı’na ait bir ambulans uçakla New York’tan Türkiye’ye getirilmişti. Siyasi yaşamı boyunca renkli simalardan biri olan Genç, siyasi tartışmalarıyla hafızalarda yer edinmişti.