MHP de Başkanlık Sistemine hayır dedi…

Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile biraraya geldi.

Meclis’te MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin odasında yapılan görüşmede kamera kaydının yapılmadığı her iki tarafında konuşmaları tutanak altına aldığı bildirildi.

Görüşmelerde Davuoğlu’na, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı; Bahçeli’ye ise MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Oktay Öztürk, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural eşlik etti.
ANAYASA değişikliğine ilişkin görüşmenin 2. raundu 1 saat 40 dakika sürdü. Görüşmede Bahçeli’nin dile getirdiği kamera kaydı olmadı, tutanak tutuldu.Merakla beklenen, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşme sona erdi. 1 saat 40 dakika süren görüşme sonrasında MHP’li Oktay Öztürk açıklama yaptı.

Oktay Öztürk açıklamasında, “Parlamenter sistemin aksayan yanları varsa bunlar mutlaka gözden geçirilmeli. Parlamenter sistem güçlendirilmelidir. Başkanlık sisteminin de tartışılması gerektiğini parlamenter sistemin artık ihtiyaca cevap vermediğini bunun yerine başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini ifade etti. Biz her konuyu tartışmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. Başkanlık sistemini zinhar kabul etmeyeceğimizi de ifade ettik” dedi.

Davutoğlu – Bahçeli görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdüDavutoğlu – Bahçeli görüşmesi 1 saat 40