Örnek bir hareket! BU YILIN İLK HAYVAN SEVGİSİ DERSİ VERİLDİ

BU YILIN İLK HAYVAN SEVGİSİ DERSİ VERİLDİ
Çankaya Belediyesi’nin sahipsiz sokak hayvanları için başlattığı 10 farklı projeden biri olan “Şanslıyım Çünkü Eğitim Şansım Var” kapsamında, okullarda verilen sokak hayvanları hakkındaki bilinçlendirme eğitimleri başladı.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları için başlattığı projelerden en önemlisi olan “Şanslıyım Çünkü Eğitim Şansım Var” kapsamında köpek eğitmeni Tarkan Özvardar ve köpeği yeni eğitim yılında da öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

Sokak hayvanlarının sokaklardaki yaşamının, insanlara yaklaşımının, beklentilerinin anlatıldığı ve en önemlisi hayvan sevgisinin aşılandığı eğitimler, 2015-2016 yılı eğitim döneminde Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’ndan başladı. Uzman veteriner ve köpek eğitmeni Tarkan Özvardar tarafından çocuklara verilen eğitimlerde, çocuklar anlatılanları büyük bir ilgi ile dinlerken, hayvanlarla ilgili sorularının cevaplarını da Özvardar’dan aldı.

2 BİN 171 ÇOCUĞA ULAŞILDI

Önceki eğitim döneminde de okullara yönelik çalışmalarını köpeği Kömür ile birlikte gerçekleştiren Tarkan Özvardar 2 bin 171 çocuğa ulaşmıştı. Bu yıl da devam edecek çalışmalar, okullardan gelen taleplere göre devam edecek.