40 GÜN ETKİLİ İLAÇ ÇANKAYA’DA

40 GÜN ETKİLİ İLAÇ ÇANKAYA’DA

Çankaya Belediyesi çevre ilaçlamalarına yaz kış devam ediyor. Ekiplerin kullanmaya başladığı yeni bir ilaç ile jit alanlarında yapılan ilaçlama 40 gün etkili oluyor. Ayrıca kapalı alanlarda da ilaçlama çalışmaları devam ediyor.

Halk sağlığı ve çevre sağlığı için yaz kış ilaçlama ekiplerinin görev başında olduğu Çankaya’da, 40 gün etkili yeni bir ilaç kullanılmaya başlandı. İlk defa 2015 yılının sonlarına doğru kullanılmaya başlanan granül formülasyonunda olan Biyolojik Larvasit, insan sağlığına ve doğaya zarar vermiyor. İlaç, insan popülasyonunun yoğun olduğu ve evcil hayvanların olduğu yerleşim yerlerindeki su birikintilerinde kullanılıyor.

İlacın en etkin özelliği ise 40 gün kalıcı olması. Hava şartları nedeniyle dış alanda yapılan rutin ilaçlama çalışmaları Mart ayı itibariyle yeniden başlayacak.

Havaların soğuk gittiği özellikle gece sıcaklıklarının eksi değerlerde olduğu bu dönemde, ekipler kapalı alan ilaçlamasına ağırlık vererek okullarda ve talepte bulunan kamu kurumlarında ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Ocak ayından beri ekipler tarafından 20’si şikayet, 64’ü rutin olmak üzere toplamda 84 noktada ilaçlama çalışması yapıldı.
3 Ek