Acı üstüne acı.Bir günde 8 Şehit daha….

Diyarbakır’daki saldırıda altı asker şehit düştü, bir asker ağır yaralandı,Şırnak İdil de ise 2 Askerimiz şehit düştü.Böylece bir günde 8 şehit daha verdik.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu altı asker şehit oldu, bir asker ağır yaralandı. Saldırıda hain örgütün bir ton patlayıcı madde kullandığı ve yaklaşık 350 metre kablo döşeyerek patlayıcıyı infilak ettirdikleri ortaya çıktı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun 30. kilometresindeki Mermer Mahallesi mevkisinde mayın arama tarama faaliyetinden dönen askerleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 6 asker şehit düştü, bir asker ağır yaralandı.

Yaralı asker, ambulans helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesine kaldırıldı.
ŞIRNAK İDİL DE 2 ASKER ŞEHİT
Şırnak’ın İdil ilçesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir asker ve bir polis kurtarılamayarak şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bugün Şırnak’ın İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir asker ve bir polisin ağır yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay’dan yapılan açıklama şöyle:

“18 Şubat 2016 Perşembe günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.05’de şehit olmuşlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.”