Bu saf kan can dostlar Barınakta sizi bekliyor !

SAF KAN KÖPEKLERİMİZİ GÖRMEYE BEKLERİZ

Golden, pointer, retriever ve boxer saf kan köpekler Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde sahiplenilmeyi bekliyor.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 13 saf kan golden, pointer, retriever ve boxer köpekler sahiplerini bekliyor. Kimisi sokağa kimisi barınağa bırakılan bu köpeklerin, evcil oldukları için bir an önce sahiplendirilmesi gerektiğine dikkat çeken yetkililer kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.

OCAK AYINDA 104 HAYVAN SAHİPLENİLDİ

Ocak ayı verilerini de paylaşan yetkililer, bir ay içerisinde 104 hayvanın sahiplendirildiğini söyledi. 2016 yılının ilk ayında 2 bin 256 sokak hayvanına tedavi işlemi uygulayan Barınak çalışanları, 190 hayvanın da kısırlaştırıldığı bilgisini verdi.

Kuduz aşısı çalışmalarına kış aylarında yoğunluk veren ekipler, Ocak ayında 268 sokak hayvanına kısırlaştırma operasyonu, 265 hayvana karma aşı, 71 hayvana ise bronchin aşısı uyguladı. 388 sokak hayvanını barınağa getirerek çeşitli kontrollerini ve tedavilerini gerçekleştiren yetkililer, 88 hayvanın vatandaşlar tarafından barınağa bırakıldığını belirtti.