ÇANKAYA’DA PARKLARDA REVİZYON BAŞLIYOR

ÇANKAYA’DA REVİZYON BAŞLIYOR

Yeni park çalışmalarının yanı sıra eski parklardaki bakım-onarım çalışmalarında da hız kesmeyen Çankaya Belediyesi, yıl içinde 50’den fazla parkı büyük çaplı revizyona alacak.

2016 yılına 16 yeni park sloganıyla giren Çankaya Belediyesi, bir yandan da eski parkları yenilemeye devam ediyor. Yıl içerisinde sayısı 500’ü bulan tüm park ve yeşil alanlarında bakım onarım çalışmalarını sürdürecek olan Belediye, 50’nin üzerinde parkı ise büyük çaplı revizyona alacak.

Nisan ayında başlaması planlanan çalışmalar kapsamında, Ayrancı, 50. Yıl, Cebeci, Ertuğrul Gazi, Esat, Emek, Cevizlidere, Dikmen, Bahçeli, Bademlidere, Bağcılar, Birlik, Bayraktar, Sokullu, Sancak, Seyran, Kırkkonaklar, M. Kemal, Maltepe, İncesu, İlker, GOP, Huzur, Yıldız, Oran ve Zafertepe mahallerinde bulunan parklar revize edilecek.

ADETA YENİDEN YAPILACAK

Çankaya Belediyesi’nce revizyona alınacak parklarda birçok nokta değişecek. Yürüyüş ve koşu yollarından çocuk oyun alanlarına, oturma guruplarından bitkisel düzenlemelerine kadar ihtiyaç duyulan her konuda elden geçirilecek parklar, bulundukları bölgeye yenilenmiş halleriyle hizmet edecek.

YENİ AYDINLATMA SİSTEMİ GELİYOR

Kısa süre önce Kuğulupark’ın aydınlatma direklerini yenileyerek parka ışıl ışıl bir hava kazandıran Çankaya Belediyesi, uygulamayı revize edilecek parklarda da hayata geçirecek.

6446 sayılı “Elektrik Piyasası Kanunu ve Genel Aydınlatma Yönetmeliği”ne uygun özelliklerde yenilenecek olan aydınlatma direkleri, geceleri parkların daha güvenli olmasını sağlamanın yanı sıra elektrik tasarrufunu da beraberinde getirecek.