Hakettikleri cevabı aldılar; 2 Terörist öldürüldü

Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunuldu. Polislerin karşılık vermesi üzerine kaçan ve birinin yaralı olduğu belirtilen iki kadın terörist bir apartmana saklandı. Teröristlere saklandıkları apartmanda operasyon düzenlendi. Hava destekli yürütülen operasyonda iki terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerin DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Bayrampaşa’da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından kaçan saldırganların saklandığı apartmana yönelik operasyonda 2 kadın saldırganın etkisiz hale getirildi.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN: 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırı düzenleyen 2 kadın teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Operasyonu, saldırının gerçekleştiği Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde takip eden Vali Şahin, gazetecilere açıklama yaptı. Şahin, “Saat 09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne C kapısı girişine 2 bayan terörist tarafından saldırı gerçekleşti. Onun akabinde devam eden operasyonlar neticesinde de 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir bayan teröristler. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimlikleri hem hangi örgüte ait oldukları konusunda detaylı çalışmalarını devam ettiriyorlar” diye konuştu. Vali Şahin, “Teröristler ölü mü ele geçirildi?” yönündeki soruya “Etkisiz hale getirildiler” yanıtını verdi. Vali Şahin, yaralı polislerin durumuyla ilgili sorulan soruya ise, “Şu andaki tespitlerimize göre 2 kişi etkisiz hale getirilen. Başka kimseler var mıydı onlarla ilgili detaylı incelemeler yapılacak. Yaralı polisimiz çok hafif yaralanma geçirdi. Otobüs içindeki cam kırığından kolunda sıyrık var. Bir tanede operasyon sırasında bacağından hafif yaralanan arkadaşımız var. Durumları gayet iyi” yanıtını verdi.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Bayrampaşa’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne silahlı ve bombalı saldırı düzenledikten sonra girdikleri binada öldürülen iki teröristin, terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu belirlendi.

BOMBALI OTOMATİK SİLAHLI SALDIRI

Vatan Mahallesi’ndeki Çevik Kuvvet yerleşkenin C kapısında bulunan güvenlik noktasına iki kadın terörist tarafından bir çevik kuvvet otobüsünün çıkışı sırasında minibüse el bombası atıldı ve otomatik silahla ateş açıldı. Burada görevli polisler, saldırganlara anında karşılık verdi.

Saldırganlardan biri olay sırasında yaralandı. Teröristler daha sonra kaçarak izlerini kaybbettirmek istedi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak’taki bir apartmana saklandığı tespit edildi. Bölge güvenlik çemberine alındı ve hava destekli operasyon yapıldı. Operasyonda iki terörist öldürüldü.

BİR POLİS HAFİF YARALI

Operasyonda ayağından yaralandığı belirtilen bir polis, arkadaşlarının yardımı ile operasyon bölgesinden çıkarıldı.

İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü C kapısında polise yapılan saldırının ardından olay yerine geldi. Bomba ihbarı yapılan aracın yanına giden Vali Şahin, olay yerinde incelemelerde bulunarak polisten bilgi aldı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldırının ardından polis bu noktada güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne çıkan bütün yollar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Saldırının meydana geldiği C Kapısı önünde polisin geniş çaplı incelemesi sürüyor. Polis helikopteri, olay yerini havadan denetlerken basın mensupları da olayın meydana geldiği noktadan uzaklaştırıldı.
Saldırganlardan biri olay sırasında yaralandı. Teröristler daha sonra kaçarak izlerini kaybbettirmek istedi. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak’taki bir apartmana saklandığı tespit edildi. Bölge güvenlik çemberine alındı ve hava destekli operasyon yapıldı. Operasyonda iki terörist öldürüldü.