Nusaybin ‘de 2 şehit haberi daha

Nusaybin’de 1′i polis, 1′i asker 2 şehit

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, polis memuru Coşkun Nazilli patlamada, uzman çavuş Vedat Aykut keskin nişancı ateşiyle şehit düştü. Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde şehit olan özel harekat polisi Coşkun Nazilli’nin, Mardin Midyat’ta 8 Ağustos 2015 tarihinde şehit olan 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile arkadaş olduğu ve o dönem arkadaşının cenazesini Alanya’ya taşıyan uçakta gönüllü olarak bulunduğu belirtildi. Yaklaşık 7 ay arayla şehit olan Coşkun Nazilli ile Abdullah Ümit Sercan’ın, Konya’nın Hadim İlçesi’ne bağlı Dedemli Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, hem aileleri hem de kendilerinin uzun süredir görüştüğü kaydedildi.

Nusaybin İlçesi’nde 14 Mart günü uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek, kazılan hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak amacıyla başlatılan operasyonlara bugün de devam edildi. Jandarma ve polis özel harekat polisinin ortak yürüttüğü operasyonda bu sabah PKK’lı keskin nişancı ateşiyle uzman çavuş 28 yaşındaki Vedat Aykut şehit oldu. ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuş Vedat Aykut, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Nusaybin’de operasyonların devam ettiği bir başka bölgede, PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli ağır yaralandı. Polis Coşkun Nazilli kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.

Nusaybin’de jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortak yürüttüğü operasyon kapsamında, tankların belirlenen hedeflere tank atışı devam ediyor. Zaman zaman mahallelerden patlama ve silah sesleri duyulurken, patlama sonrası ise yoğun dumanlar yükseldi.

ALANYA’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli’nin memleketi Antalya’nın Alanya İlçesi’ne ateş düştü.

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda, teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu özel harekat polisi Coşkun Nazilli ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne götürülen Coşkun Nazilli, müdahaleye rağmen şehit oldu.

Nazilli’nin şehadet haberi, öğlen saatlerinde Antalya’nın Alanya İlçesi’ndeki baba evine ulaştı. Şehidin anne, baba ve kardeşinin oturduğu çevreyolu üzerindeki Keykubat Bulvarı Nezahat Hanım Apartmanı’na giden İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve beraberindekiler, acı haberi sağlık ekibi eşliğinde aileye verdi. Aile. acı haberle gözyaşına boğuldu.

ŞEHİDİN ANNE VE BABASI FENALAŞTI

Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevli polis memuru Coşkun Nazilli’nin şehit olduğu haberini alan Alanya’daki anne ve babası, sinir krizi geçirip, fenalaştı. Önce şehit babası Durmuş Nazilli’ye, ardından da şehit annesi Sultan Nazilli’ye, hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin evine akın eden yakınları gözyaşı döktü. Şehidin baba evine ve caddeye bayraklar asıldı.

Coşkun Nazilli’nin 15 yıllık polis memuru olduğu, Ayşe Nazilli ile evli, 10 yaşında Göktürk adında oğlu, 5 yaşında Gökçe adında da kızı olduğu belirtildi. Şehidin ailesiyle birlikte Nusaybin’de ikamet ettiği kaydedildi. Coşkun Nazilli’nin Alanya’nın ilk triatlon (Sırasıyla yüzme, bisiklet ve koşunun bir arada yapıldığı spor) sporcularından biri olduğu da belirtildi.

ÇOCUKLARININ MEKTUBU PAYLAŞILDI

Diğer yandan sosyal paylaşım siteleri ve bazı internet haber sitelerinde Coşkun Nazilli’nin şehit haberinin ardından paylaşılan bir mektup dikkati çekti. Mektupta, şu ifadeler yer aldı:

“Vatan sevgisi imandan, onun tek amacıdır. Dünya hayatı oruç, ölüm anı iftardır. Dağlar taşlar mekanı, toprak yorganıdır. Sevgiliye kavuşmak, onun için vuslattır. Bırak güneş kavursun, kar yağsın ne çıkar. Hain mermiler geceleri yıldız gibi yağar. Rüzgar eken hain, elbet fırtına biçer. Alperenim, yiğidim sen bu yolda devam et. Sen bir efsanesin derman özel harekat. Dağların kartalısın ferman özel harekat. Terörün kabusu yılmaz özel harekat. Şehitlerin mirasçısı polis özel harekat. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, bir cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. Özel harekatçı Coşkun Nazilli’ye. Çocukların; Göktürk Nazilli, Gökçe Nazilli. Seni özledik ve seni çok seviyoruz baba.”

DHA