ZAMAN GAZETESİ’NE DE EL KOYDULAR

Kayyuma devredilen Zaman Gazetesi’nin binası önünde toplanan kalabalığa polis müdahale etti.

Dün akşamki müdahalenin ardından bu sabah saatlerinde itibaren de destek için Zaman Gazetesi’nin Bahçelievler’deki binası önünde toplanmalar başladı.
Kayyumu protesto eden ve ellerinde “Özgür basın susturulamaz” pankartları bulunan kalabalığa, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.
Aralarında kadınların da bulunduğu kalabalık dağılmayınca polis, biber gazı ile müdahalede bulundu.
Müdahale sonrası kalabalık ara sokaklara girerek dağıldı.

Gazdan etkilenen kadınlar, gözlerine limon sıkarak gazın etkisini azaltamaya çalıştı.
DAVUTOĞLU:HİÇ BİR MÜDAHALEMİZ OLMADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Zaman’a kayyum atanmasıyla ilgili olarak, “Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, İran’ın başkenti Tahran’da bugün gerçekleştirdiği temasların ardından düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

“Zaman’a kayyum atanması ve Boydak’a yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya Davutoğlu, “Dışarda bazı yabancı basın organlarında ‘hükümet el koydu’ gibi ifadeler var. Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır” yanıtını verdi.

Can Dündar’dan ‘Zalim’ tepkisi!

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Zaman gazetesi önünde yaşanan polis müdahalesine tepki gösterdi.
AYM kararıyla geçtiğimiz günlerde tahliye olan gazeteci Can Dündar, Zaman Gazetesi’ne yapılan kayyum atanmasını protesto eden gruba yönelik polis müdahalesiyle ilgili Twitter hesabından tepki gösterdi.
Can Dündar, polisin orantısız şiddeti için, “Bin kere mazlum olmak, bir kere zalim olmaktan iyidir. Zalim’e karşı mazlumun yanındayız” dedi.

Cihan Haber Ajansı’na erişim sağlanamıyor

Kayyuma devredilen Zaman Gazetesi’nin bağlı olduğu Feza Gazetecilik bünyesinde bulunan Cihan Haber Ajansı’na erişim sağlanamıyor.
Ajansın resmi internet sitesine girenler hata ile karşılaşıyor. Cihan haber Ajansı’na abone olan çok sayıda basın kuruluşunun da haber alamadığı öğrenildi.

Zaman’da kayyum operasyonu başladı
Zaman gazetesine atanan kayyum, gazete yöneticileri ve yazarların işine son vermeye başladı.
Zaman gazetesine kayyum atanmasının ardından önce gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici ardından ise gazetenin İngilizce versiyonu olan Today’s Zaman yazarı Bülent Keneş’in görevine son verildi.