Hakemi döven saldırgan serbest !

Trabzonspor – Fenerbahçe maçında hakem Volkan Bayarslan’a saldıran O.M., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karakoldan çıkarken güldüğü gözlenen O.M., rahatlığı ile dikkat çekti.
Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tamamlanamayan karşılaşmada, sahaya dalarak çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a saldıran O.M., mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkemeye ilk götürüldüğü sırada oldukça rahat tavırları ve sürekli gülümsemesi ile dikkat çeken O.M., sanki bırakılacağını biliyormuş izlenimi uyandırdı.

DESTEK DE DİKKAT ÇEKTİ
Saldırgan, karakoldan çıkarılken yandaşları da kapıdaydı! Saldırganı karşılayan yandaşları ‘Helal olsun sana, sakın kimseye bir şey söyleme, arkandayız biz senin’ sözleriyle yapılan hareketi destekledi.
Saldırganın dayısı Yılmaz Taşkın da yaptığı açıklama ile herkesi şaşkına çevirdi. Taşkın, “Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar” diyerek şunları söyledi:
“Sen benim şampiyonluğumu vermiyorsun. Akşam tek zoruma giden Onur Kıvrak’a küfredilmesidir. Bu olayı yeğenimden değil de Trabzon halkının yüzde 80’inden bekliyordum. Ben maçlara gitmiyorum. Biliyorum ki gitsem yeğenim yapmazsa ben yapacağım.”

SERBEST BIRAKILDI
Avni Aker Stadı’ndaki karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan’a yumruk atan O.M. “Kamu görevlisini yaralama” ve “6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet etmek” suçundan tutuklanması talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği ifadesinde üzgün ve pişman olduğunu söyledi.

Maçın atmosferi sebebiyle hakeme kızdığını belirten O.M.’nin ifadesinde, “Maçın atmosferinde bir anda öfkelenerek sahaya girdim. Hakeme yaptığım için çok üzgün ve pişmanım. Trabzonspor camiasına verdiğim zarardan ötürü de ayrıca üzgünüm” dediği öğrenildi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan O.M. ailesi ile birlikte Trabzon Adliye Sarayı’ndan ayrılırken kendisini bekleyen gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı.