Her şey Engelliler için

Özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal, kültürel
ve fiziksel hizmetlere erişimleri kolaylaştırılarak, yaşam
memnuniyetleri artırılmaya devam ediyor….
Engelliler için araç modifikasyonu,sarı şeritli yol,
merdiven aparatı ve “Engelsiz Parkı” hizmete girdi….
Haber:Halim UTLU

Engelli bireylerin istihdamına yönelik uygulamalar kapsamında,kamuya ait yerlerde engellilere yönelik alt yapı düzenlemelerinden, hissedilebilir doku sarı şerit yapımı, merdiven çıkma aparatı, engelli bireylerin hizmetine yönelik araç modifikasyonu gibi çalışmalar ile “Engelsiz Parkı” yapımı ve Halk Eğitim Merkezi’nde beceri eğitimlerinin gerçekleştirildiği toplam 717 bin TL’ye mal olan projeler hayata geçti.

Yaşam memnuniyetleri artırılıyor

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilen “Nallıhan’da Engel Yok” projesi kapanış toplantısı 13.4.2016 tarihinde yapıldı.Ajansca desteklenen ve Nallıhan Belediyesi tarafından yürütülen “Nallıhan’da Engel Yok” projesi tamamlandı. Proje kapanış toplantısında konuşan Ajans Genel Sekreteri Arif Şayık, bu projeyi desteklemekteki amacın, özel sosyal politika gerektiren grupların sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılarak, yaşam memnuniyetlerinin artırılması olduğunu ifade etti.

Kaymakam,Belediye Başkanı,STK temsicileri katıldı

Nallıhan Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, kurum temsilcileri,STK ve vatandaşların katıldığı toplantıda, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şayık, özetle şöyle devam etti;

“Özel sosyal politika gerektiren grupların, sosyal rehabilitasyon ve güçlendirme yöntemleriyle toplumsal yaşama katılımlarının artırılmasını önemsiyoruz.

Kalkınma Ajansı maddi destek sağladı

Yeni belediye hizmet binasının engelli vatandaşlarımızı odak noktasına alarak inşa edilmesi, kapalı spor salonu önünde atıl bulunan parkın, engelli bireyler dikkate alarak düzenlenmesi ve engelli bireylerin istihdam edilmesine katkı sağlayan eğitimlerin düzenlenmesi, bu proje ile Nallıhanımız’a kazandırılan değerler olmuştur. Engelli bireylere sunduğu özel hizmetlerle, ülkemizdeki diğer yerel yönetimlere de örnek olacak “Nallıhan’da Engel Yok“ başlıklı projeyi desteklemiş olmaktan gurur duyuyoruz.”

Engelsiz Parkı yapıldı

717 bin TL’ye mal olan proje ile Nallıhan’da engelli bireylerin kamu hizmetlerinden daha fazla yararlanmaları hedefleniyor.Kamuya ait yerlerde engellilere yönelik alt yapı düzenlemeleri, hissedilebilir doku sarı şerit yapımı, merdiven çıkma aparatı, engelli bireylerin hizmetine yönelik araç modifikasyonu gibi çalışmalar gerçekleştirildi. Proje kapsamında “Engelsiz Parkı” yapıldı ve Halk Eğitim Merkezi’nde beceri eğitimleri verildi.