MHP’lilerin duymak ve görmek İstedikleri…

MHP’lilerin duymak ve görmek
İstedikleri…

Necdet SİVASLI

Bir siyasi parti ne için vardır? İktidar olmak, ülkeyi yönetmek, kendisine yürekten bağlı olan kadroları daha da güçlendirmek için sahalara inmek. Ülkeyi kaos ortamından çıkarmak, refah düzeyini artırmak, milleti bütünleştirmek, zenginleştirmek ve kadrolarının yüzünü güldürmek bir siyasi partinin ana hedefleri arasındadır.
Dikkat edilecek olursa MHP, yıllardır muhalefette kalıyor. Üstelik giderek de eriyor. Çok deneyimli kadrolarını bile yitirdi. 14 yıldır iktidar yüzü göremeyen MHP, son seçimdeki yenilgisi ile baraj altında kalabilecek düzeye sürüklendi.
Hiç kuşkusuz bu kötü gidişin nedenleri çoktur.
Biz, bunları sıralamak istemiyoruz.
Ancak, partide bir değişimin artık kaçınılmaz olduğu görülmüştür ve Milliyetçi Hareket bunun için ayaktadır.
Burada önemli olan partinin güçlenmesi, ayakta kalması, toparlanması, küskünlerin yuvaya dönmesi ve Milliyetçi Hareketin iktidara koşmasıdır.
MHP, içinde bulunduğumuz şu anda böyle bir hızı yakaladı. 15 Mayıs’taki Büyük Kongrede Genel Başkanı ve yönetim kadroları seçilecek. Partide beklenen değişim de gerçekleşmiş olacak.
MHP’deki değişim hareketi, hiç kuşkusuz en çok iktidardaki AK Parti’yi rahatsız ediyor. Çünkü yapılan kamuoyu araştırmaları, MHP’deki değişimle partinin oyunda müthiş bir sıçrama olabileceğini gösteriyor. Böyle bir durumda MHP’nin oylarının % 25’lerin üzerine çıkabileceği, lider, kadrolar ve programla bu rakamın daha da artabileceği görülüyor.
Bunun anlamı yapılacak ilk seçimde AK Parti’nin artık tek başına iktidar olamayacağıdır.
Parti muhalefetinin temsilcilerinden Meral Akşener, gittiği, gezdiği her yerde MHP’yi iktidara taşıyacaklarını, çok iddialı olduklarını, özellikle de MHP’lilerin duymak istedikleri şu sözleri söylüyor:
“Yola çıktık ama bizim iç işimiz AKP’nin, Saray’ının 1 numaralı sorunu olmuş durumda. Saray’ı destekleyen reisçi takımın bir numaralı hedefi MHP’deki değişim oldu. Ahlaktan, faziletten bahsedenler, partimizin iç işlerine karışıyorlar. Bu hangi edebe, hangi ahlaka sığar. Ne içtiniz abiler, neyin kafası?.. Reisçi 7 gazete 8 Nisan’daki mahkeme kararından sonra bize hakaret yağdırıyor. Düne kadar Bahçeli’ye ağız dolusu hakaret eden yazar- çizer takımı bunlar değilmiş. Meğer Bahçeli melekmiş. Biz de o meleğin kanatlarını koparan acuzeler… Anlayacağınız, Tarzan zorda, korku dağları bekliyor. Korkunun ecele faydası yok, Abbas yolcu… Bu ülkeyi Besmeleyle soydular… Onun için koltuklarına talibiz. Kul hakkı yiyenlerin kursaklarından haram lokmaları çıkartmak için iktidar olacağız. Biz birileri gibi, haddimizi biliriz demeyeceğiz, bu ülkenin cumhurbaşkanı da ülkücü olacak, başbakanı da, Meclis başkanı da… Evet, koltuk meraklısıyız ve tüm koltuklara talibiz. Milletimize hizmet etmek için tüm koltuklara sahip olacağız. Bu böyle bilene.”
Elimizde son olarak SONAR Kamuoyu Araştırma Şirketi’nin yaptığı anket var. Bu ankete göre MHP’deki değişim, partinin oylarını ikiye katlıyor. SONAR’ın anketinde MHP’deki lider değişikliği partinin oylarını % 22,38’e fırlatıyor.
Daha önce birkaç kamuoyu araştırma şirketinin de yaptığı anketlerde MHP’deki değişimle oyların % 25’lere çıkabileceği görülüyor.
Ancak, siyasi analistlerin şu görüşüne de dikkat etmeliyiz:
“MHP’de bir lider değişikliği ile elde edilecek bu oran önemlidir. Partinin yenilenmiş kadrolarının vereceği güven, küskünlerin geri dönmesi, parti programının içeriği de önemlidir. Eğer, kamuoyuna yönelik partide güven artarsa oy oranları daha da yükseklere çıkabilir. İlk etapta MHP’nin oylarının % 30’lara çıkabileceği göz ardı edilmemelidir. Çünkü bugünkü iktidardan uzaklaşmak isteyenlerin de tek adresi MHP olacaktır. Milliyetçi Hareket, bu açıdan çok önemli bir boşluğu doldurabilecek kapasitede bir partidir. Eğer, MHP’deki değişim iktidar partisinde bum kadar tedirginlik yaratabiliyorsa bunun nedenleri de bunlardır.”
Yazımızın başlığına “MHP’lilerin duymak ve görmek istedikleri…” cümlesini attık.
Yıllardır siyasi mücadele içinde olan, muhalefet cephesinde ezilen, her seçimden yenilgi ile çıkan Milliyetçi Hareket’in şahlanması, iktidara koşması, kitlelere umut olabilecek şekilde kadrolaşması küçümsenebilir mi?
Böylesine umut veren, kadrolarını kucaklayan, daha da büyümeye ve kazanmaya odaklanan MHP ‘den bugün böylesine sesler yükselebiliyor ve bu partiye gönül verenler de Milliyetçi Hareket’te bütünleşiyorsa bundan neden korkuluyor?
Eğer iktidar partisinde de “tahtımız sallanıyor” endişeleri de yeri göğü inletmeye başlamışsa daha ne bekleniyor?
Bütün MHP’lilerin beklediği, görmek ve duymak istedikleri bunlar değil mi?
15 Mayıs’taki seçimleri kimin kazanacağını bilemiyoruz. Kim kazanırsa kazansın, beklenen değişimin gerçekleşmesi ile MHP’nin ayağa kaldırılması ve şahlandırılmasının da önü açılacaktır. Bu inanç içinde hareket edilmesi ve adımların atılmasını en doğru yol olarak görmekteyiz.
necdetbuluz@gmail.com
www.facebook.com/necdet.buluz