ALMANYA’DAN ÇANKAYA’YA ÖVGÜ

ALMANYA’DAN ÇANKAYA’YA ÖVGÜ

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, Asya Kalkınma Bankası’nın, Almanya’nın Frankfurt Kenti’nde gerçekleşen, 49. Yıllık Guvernörler Kurulu toplantısı kapsamında gerçekleştirilen ‘Sürdürülebilir Şehirler’ toplantısına katıldı. Dünyanın farklı yerlerinden gelen belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, enerji verimliliği ve iklim değişikliği ele alınan ana konulardı.

‘Sürdürülebilir Şehirler’ toplantıları için Frankfurt’a giden Belediye Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, Frankfurt Belediyesi’nden yetkililer ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle de görüşerek Çankaya Belediyesi’nin hizmetleri ve projelerini anlattı.

Göreve geldikleri iki yıl içerisinde hizmet noktasında ciddi bir fark yarattıklarını dile getiren Güner, önümüzdeki üç yıl içinde sabit proje yatırımlarının da hayata geçmesiyle birlikte hizmet çıtasını en üst seviyeye çıkarmış olacaklarını ifade etti. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik proje ve çalışmalarıyla rol model olan Çankaya’nın mor bayrak alan ilk belediye olduğunu belirten Güner, “Gençlik çalışmaları, enerji verimliliği, toplumsal cinsiyet eşitliği ve katılımcılığın artırılması gibi projelerde Avrupa ile birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.

Almanya’daki konferansta Güner’i dinleyen Uyum Encümeni Nargess Eskandari Grünberg, Çankaya Belediyesi’nin çalışmalarından çok etkilendiklerini belirterek, “Kadın erkek eşitliği, demokrasi, insan hakları gibi kavramlar kendiliğinden gelişmiyor. Hep mücadele etmek lazım. Çankaya Belediyesi mücadelenin en iyi örneklerinden birisini vermektedir” yorumunu yapmıştır.

Çankaya Belediyesi, 22 Nisan 2015 tarihinde ( Dünya Gününde) Başkanlar Sözleşmesini imzalayarak, 2020 yılına kadar karbon salınımını %25 oranında azaltmayı taahhüt etmiş olup söz konusu amaca ulaşmayı sağlayacak enerji eylem planını hazırlamaktadır. Bu kapsamda, ‘Sürdürülebilir Şehirler’ toplantısına katılan Güner, diğer belediyelerden yetkililerle görüş alış-verişinde bulunarak; Çankaya Belediyesinin “iklim değişikliği” ile mücadele ve uyum stratejilerine dair çalışmalarını ve hedeflerini ilgililerle paylaştı.