.Almanya ve Belçika rakiplerini dağıttı,Fransa Galler karşısında zorlandı

EURO 2016 son 16 turunda Slovakya’yı 3-0 mağlup eden Almanya çeyrek finale yükseldi…Lille Metrepole Stadyumu’nda oynanan mücadelede 8.dakikada Boateng’in golüyle perdeyi açan Panzerler 43’te Beşiktaş’ın yıldızı Gomez, 63’te Draxler’in attığı golle rahat bir galibiyet aldı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Almanlar’ın çeyrek finaldeki rakibi yarın akşam oynanacak İtalya-İspanya maçının galibi olacak.
BELÇİKA’DAN MACARİSTAN’A TARİHİ FARK:4-0
EURO 2016 İkinci Tur mücadelesinde Belçika, Macaristan’ı 4-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Stadium de Toulouse’da oynanan mücadelede Belçika’ya farklı galibiyeti getiren golleri, maçın 10. dakikasında Alderweireld, 78’de Batshuayi, 80’de Hazard ve 90+1’de Carrasco kaydetti.

Belçika bu sonuçla çeyrek finale yükselerek Galler’in rakibi oldu.
Fransa 2-1 İrlanda
EURO 2016 İkinci Tur mücadelesinde ev sahibi Fransa 1-0 geriye düştüğü maçta İrlanda’yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Stade des Lumieres’de oynanan mücadelede İrlanda’nın golünü 3. dakikada penaltıdan Robbie Brady atarken Fransa’ya turu ve galibiyeti getiren golleri 58. ve 61. dakikalarda Griezmann kaydetti. Karşılaşmanın 66. dakikasında İrlanda’lı Shane Duffy, kaleciyle karşı karşıya kalmak üzere ceza sahasına giren Griezmann’ı düşürünce kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Fransa, ev sahibi olduğu EURO 2016’da çeyrek finale yükseldi ve İngiltere – İzlanda maçının galibiyle eşleşecek.