EĞİTİMLERİ TAMAM ÖMÜRLÜK DOST BEKLİYORLAR

EĞİTİMLERİ TAMAM ÖMÜRLÜK DOST BEKLİYORLAR

Çankaya Belediyesi yıllarca sokaklarda zor koşullarda yaşamaya çalışan sahipsiz sokak hayvanlarına sıcak bir yuvaya kavuşabilmeleri için eğitim verdi. Dazor, Naida, Pıtır, Karam, Çapkın ve Cesur şimdi sahiplerini bekliyor.

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hizmetleriyle Türkiye’de örnek çalışmalara imza atan Çankaya Belediyesi, yıllarca sokaklarda zor koşullarda yaşamaya çalışan sahipsiz sokak hayvanlarına sıcak bir yuvaya kavuşabilmeleri için eğitim almalarını sağladı. Eğitimlerini tamamlayan Dazor, Naida, Pıtır, Karam, Çapkın ve Cesur sahiplerini bekliyor.
Yürüttüğü 10 farklı projeden biri olan “Şanslıyım Çünkü Eğitim Şansım Var” kapsamında devam eden eğitimlerin en önemlisi olan sokak hayvanlarının eğitimi, Çankaya Belediyesi Çayyolu Geçici Bakım İstasyonu’nda başladı. 3 aşamalı eğitime tabi tutulan köpeklere öncelikli olarak insanlarla iletişime geçme becerisi öğretildi. İnsanlarla iletişimde doğru vücut dili ve davranış şeklinin kullanılmasını amaçlayan eğitimin ilk aşamasında, köpeklere insanlarla iletişime geçmek istediklerinde sakin bir vücut dili kullanarak oturma ve göz teması kurmaları gerektiği eğitimi ile ikinci aşamada köpeklere sahiplerinin de hayatını kolaylaştırıcı temel itaat komutları eğitimi verildi.

EV ORTAMINDA EĞİTİM
Eğitimin en önemli ve en farklı kısmını ise ev ortamına dönüştürülen konteynır içerisinde verilen dersler oluşturdu. Sokak hayvanları ev ortamında koltuk, halı, yatak, yemek masası gibi objeler tanıtıldı, hangisine ne mesafede duracağı öğretildi.
Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile ortak yürütülen proje Dr. Yasemin Salgırlı Demirbaş koordinatörlüğünde verilen eğitimlerde Çankaya Belediyesinin iki veterineri de bulunuyor. Salgırlı, “Dünyada birçok yerde barınak köpeklerin rehabilitasyon programı uygulanıyor. Ancak sokak köpeğinin ev ortamına uyum eğitimi ilk kez Çankaya Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor” dedi.
74933c37-2ec9-4403-bb68-39b70e1d1bd1 (1)
EĞİTİMLER YETİŞKİNLERE VERİLİYOR
Eğitimler özellikle yetişkin sokak hayvanlarına veriliyor. Yavrulara göre sahiplenilme şansı daha az olan yetişkinler, aldıkları eğitimle sıcak bir yuva bulma yolunda şanslarını bir adım ileri taşıyor.

SOKAK HAYVANLARI BİR ŞANSI DAHA HAK EDİYOR
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de sokak hayvanlarına yönelik hayata geçirilen bu proje ile onlara bir şans daha verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Taşdelen, “Amacımız onları eğitip sahiplenilmelerini sağlamak. Sahipsiz hayvanları sahiplenmek onlara daha güzel bir hayat için şans vermek aynı zamanda sokak hayvanı popülasyonunu azaltmak anlamına gelecektir” dedi.