Hatay’da trafik faciası:6 sı öğrenci 14 kişi öldü

Hatay’dan ilkokul öğrencilerini müze gezisi için Osmaniye’ye götüren midibüs sulama kanalına devrildi. 30 kişilik midibüste bulunan çoğu çocuk 40 kişiden 14’ü öldü 26’sı yaralandı. Hayatını kaybedenlerin arasında 3’ü kız 6 öğrenci, bir öğretmen, şoför ve muavinin bulunduğu belirtildi. Hastanedeki 26 yaralıdan 4’ünün sağlık durumu ciddiyetini korurken, midibüs uzun süren çalışmalardan sonra vinçle çıkarıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin ismi belli oldu. Kaza ,kavşakta önünde bekleyen TIR’ı sollayan Ferruhşan Esen’in kullandığı 31 KLY 69 palakalı midibüs, bu sırada kavşakta sağ taraftan gelen bir otomobil ile çarpışıp, kontrolden çıkarak sulama kanalına devrilmesi sonucu oldu.

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Beş Temmuz İlkokulu’nda okuyan öğrenciler için dün Osmaniye’ye gezi düzenledi. İskenderun’daki Dönmez Taşıyıcılar Kooperatifi’ne bağlı 29+1 kapasiteli 2 midibüsle Osmaniye’ye giden öğrenci, veli ve öğretmenler, Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’nı gezdi. Grup akşam saatlerinde dönüş için yola çıktı. İçinde 40 kişinin olduğu midibüslerden biri, Kozan Karayolu Cevdetiye köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu DSİ’ye ait sulama kanalına devrildi. Kazanın ardından midibüste can pazarı yaşandı.
Yoldan geçen ve çevrede oturanlar kanala atlayarak midibüstekileri kurtarmaya çalıştı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralı kurtarılanların ardından midibüsten ilk olarak 9 ceset çıkarıldı. Kanalda arama yapan dalgıçlar 4 kişinin daha cesedini çıkardı.

Hastaneye kaldırılan 27 kişiden 1’i hayatını kaybedince ölenlerin sayısı 14’e yükseldi. Hayatını kaybedinlerin arasında 3’ü kız 6 öğrenci, bir öğretmen, şoför ve muavinin bulunduğu belirtildi. Hastanedeki 26 yaralıdan 4’ünün sağlık durumu ciddiyetini korurken, midibüs uzun süren çalışmalardan sonra vinçle çıkarıldı.