Kılıçdaroğlu’na ”boş kurşun” la provokasyon

Vezneciler’deki terör saldırısında şehit düşen polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü, Fatih Camisindeki cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.
Cenazeye katılan bazı kişiler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengine tepki göstererek üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyarıda bulundu, sakin olmalarını istedi, “Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz” dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı. Kılıçdaroğlu aracına giderken bir kişi tarafından boş mermi kovanı atıldı. CHP’li Tekin, “Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu.
Protestocu grup cami çıkışında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekillerine tepki gösterdi. NTV’nin haberine göre Kılıçdaroğlu aracına giderken kalabalıktan bir kişi boş mermi kovanı attı. Boş kovanı atan kişi gözaltına alındı.

GÜRSEL TEKİN: EMNİYET BİZE ‘CENAZEYE KATILMAYIN’ DEDİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte şehitlerin cenaze törenine katılan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sözcü’ye yaptığı açıklamada Emniyet’in kendilerine “provokasyon olacak. Cenazelere katılmayın” mesajının verildiğini söyledi. “Ancak Sayın Genel Başkan gideceğim dedi ve gitti” diyen Tekin, mermi olayını şöyle anlattı: “Cenaze namazında saf tutulduğunda, AKP yöneticilerinin, bakanların hemen arka sırasında olan bir şahıs, tek bir kişi, ki kendisi şehit ailesi filan değil, “ne yüzle geldiniz” diye bize iki üç kez bağırdı. Biz Emniyete, “susturun bu şahsı” dedik. Emniyet Müdürü yanımıza kadar geldi. “Gereğini yapacağım” dedi. Ancak yine de şahsa müdahale edilmedi. Büyük ihtimalle bakanların tanıdıklarından biri olduğu için müdahale edilmedi. Cenaze bittikten sonra ise bu şahıs, yanımıza kadar gelerek, elindeki mermiyi Genel Başkanımızın önüne attı. Mermi şu anda polislerde. Emniyet Müdürü de bize, “şahsı gözaltına aldım” dedi. O şahsın fotoğrafları bizde mevcut. Durumu araştıracağız.”