”PKK taktik değiştirdi ”

İstanbul Veznecilerde meydana gelen hain saldırı dünya basınında da geniş yer aldı. İngiliz Independent ve Financial Times gazeteleri Vezneciler’de düzenlenen bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmasa da şüphelerin terör örgütü PKK üzerinde yoğunlaştığını yazdı. Financial Times’ta terör örgütünün taktik değişimine vurgu yapıldı.

İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde nöbet değişimine giden çevik kuvvet polislerinin bulunduğu midibüsün, ilk belirlemelere göre Şehzadebaşı Caddesi’nde yanından geçtiği bomba yüklü araç, sabah saat 08.40’ta uzaktan kumandayla patlatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 200 metre ilerisinde ve bütünleme sınavlarının yapılacağı İstanbul Üniversitesi’nin de yakınında meydana gelen şiddetli patlama ortalığı savaş alanına çevirdi. Patlamanın şiddetiyle ters dönerek parçalanan çevik kuvvet midibüsünde polis memurları Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçu ve aracı kullanan Yaşar Özlem şehit oldu. Sabah yoğun bir iş ve okula gidiş trafiğinin yaşandığı caddede Elif Tutuş İnce, Ahmet Bayraktar, Esra Tekin, Hakan Tekin ve kimliği belirlenemeyen bir vatandaş da yaşamını yitirdi, 36 kişi yaralandı. İstanbul Üniversitesi’nin fakülteleri, Doğu Türkistan Vakfı, Celal Ağa Konağı ve bazı işyerlerinde büyük hasar oluştu.

niversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan 6 yaralıdan 2’si taburcu edildi. 2’si polis 6 kişinin İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde, 7’si polis 9 yaralının Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2’si polis 4 yaralının da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tedavileri devam ediyor. 4 yaralının tedavisi İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen Çevik Kuvvet polisimizi taşıyan araçlarımıza bombalı araçlı saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinden 7’si polis, 4’ü vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 36 kişi yaralanmıştır. Bunlardan 3’ünün durumu ağır” dedi.

Vezneciler’de meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden polislerden Duha Beker’in Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Fizyoterapi bölümü ikinci öğretimde okuduğu öğrenildi. Üniversitenin web sayfasında ‘Acı kaybımız’ başlıklı başsağlığı mesajı yayımlandı. Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Vezneciler’de şehit olan öğrencimiz polis memuru Duha Beker’e Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum” dedi.