Erdoğan, Putin ile 9 Ağustos’ta St.Petersburg’ta görüşecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9 Ağustos’ta Rusya’nın St. Petersburg kentine gidiyor.

Açıklama, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yapıldı.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin ise bu akşam özel uçakla Moskova’ya gideceği bildirildi.
Rus savaş uçağının Türkiye’nin hava sahasına sınır ihlali yapması ve düşürülen Rus uçağı ile kopma noktasına gelen ikili ilişkiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e 27 Haziran 2016’da yazdığı mektup ile normalleşme sürecine girmişti.
PUTİN ERDOĞAN’I ARAYIP DESTEKLERİNİ BİLDİRMİŞTİ

15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişiminin ardından Putin, Erdoğan’ı arayarak, Türkiye’de anayasal düzen ve istikrarın hızla yeniden tesisi yönünde temennilerini iletmişti.
Kremlin’den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı’nın “ülkesinin kategorik olarak devlete yönelik böylesi bir şiddet eylemine karşı olduklarını” vurguladığı kaydedilmişti.
Putin görüşmede Türkiye’de anayasal düzen ve istikrarın hızla yeniden tesis edilmesi temennilerini iletti, ayrıca darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için de taziye dileklerinde bulundu.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı da görüşmede Putin’in, Türkiye’de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ailesine ve Türk halkına geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu açıklanmıştı.