On binler Taksim Meydanındaydı

CHP’nin Taksim Meydanı’nda düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi’ mitingine vatandaşlar akın etti. Tünel, Tepebaşı, Beşiktaş, Vodafone Arena ve Şişli’de bir araya gelen vatandaşlar, gruplar halinde meydana doğru yürüdü. Türk bayrağı ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, “Darbeye karşı omuz omuza”, “Yağma yok, Cumhuriyet var”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak”, “Darbeye geçit yok” şeklinde sloganlar attı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 10 maddelik Taksim Manifestosu’nu açıkladı.

CHP’nin çağrısıyla çok sayıda parti, sivil toplum kuruluşu ve sendikanın katılımıyla Taksim Meydanı’nda düzenlenen “Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi” yapıldı.
Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilen miting için vatandaşlar öğleden sonra gruplar halinde toplanmaya başladı. Saat 16.00’dan sonra gruplar Şişli, Beşiktaş, Tünel ve Tepebaşı’ndan yürüyüşe geçerek, meydana geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Taksim Meydanı’na gelmesinin ardından şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla miting başladı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında 10 maddeden oluşan “Taksim Manifestosu’nu okudu. Yaklaşık yarım saat kürsüde kalan Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve torunu Duru Nadir ile vatandaşları selamlayarak, meydandan ayrıldı.